Vive Le Voyage

Waarom jíj naar Langkawi moet

Tropisch Langkawi

Daar waar het eiland Penang meer voelt als een grote stad, voelt Langkawi écht als een tropisch eiland. Groene heuvels, ongerept oerwoud, grotten, onontdekte strandjes en watervallen: een welkome verademing wanneer je net een aantal dagen in een drukke stad hebt doorgebracht!

De bevolking van Langkawi bestaat voornamelijk uit Maleisiërs, terwijl de bevolking van Penang voornamelijk uit Chinezen bestaat. Langkawi bestaat eigenlijk uit 99 eilanden maar wanneer men spreekt over Langkawi, bedoeld met vaak het grootste eiland. De regering heeft dit hoofdeiland een toeristische status gegeven waardoor het eiland duty-free is en een internationale luchthaven kreeg.

Rust, strandfeestjes óf allebei?

En hotel gelegen op het strand van Pantai Cenang vormde onze thuisbasis op het eiland Langkawi. Pantai Cenang staat ook wel bekend als het drukkere, toeristische hart van het eiland. Je vind hier vele leuke en gezellige restaurantjes, barretjes en lounges op het strand. Het eiland is perfect om het zelf te verkennen per scooter. Het eiland is erg rustig waardoor je prima zelf kunt rondrijden. Voornamelijk het noorden is rustig en heeft talloze mooie watervallen en onbekende strandjes. Voor een prikkie rijd je de hele dag rond op je scooter waarna je ’s avonds kunt genieten van heerlijke cocktails op het strand terwijl de zon in de zee zakt. Zorg dat je op tijd bent voor de zonsondergang, deze hier is fantastisch mooi!

Tip: Ga op de scooter op zoek naar Tanjung Rhu, Skull Beach én de Seven Wells! Een dagje zonder scooter? Maak dan een boottour langs de vele eilanden van Langkawi!     

Zonsondergang Pantai Cenang

Zonsondergang Pantai Cenang

Boven op de top van Mount Machinchang 

Een van de bekendste activiteiten op Langkawi is de SkyBridge. Vanuit Oriental Village vertrekt de kabelbaan van maar liefst 2,2 km en deze brengt je met flinke stijgingen (van maar liefst 42 graden!) zo’n 700 meter omhoog langs de Matahariwand, een steile bergklif. De uitzichten onderweg zijn adembenemend, met helder weer kun je zelfs de Seven Wells zien! Boven aan de top is de Sky Bridge, gebouwd in 2006. Deze bereik je door het pad naar beneden te volgen vanaf het hoofdstation. Eenmaal op de brug van maar liefst 700 meter hoog met duizenden hectare oerwoud onder je en een uitzicht waar je u tegen zegt, is het álle moeite (en angst) waard!

Tip: check de weersvoorspellingen van te voren. De kabelbaan schudde flink op en neer tijdens slecht weer en dat is géén pretje op deze hoogte.

Sky Bridge Langkawi

Sky Bridge Langkawi

Ik heb een enorme passie voor het onontdekte. Samen met mijn camera ben ik het liefst zo veel mogelijk op pad. Onderweg naar nieuwe avonturen, zowel dichtbij als ver weg. Reizen verrijkt je, het geeft je energie, een nieuwe kijk op de wereld. Precies daarom zou ik nooit meer zonder willen en deel ik graag mijn verhalen met jou.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.