Vive Le Voyage

Liefs vanaf de Utrechtse Heuvelrug

Utrechtse Heuvelrug

Ik ben een sucker voor natuur, jij ook? Dan kun jij je hart ophalen op de Utrechtse Heuvelrug! Onderstaand mijn top 4:

1. Soesterduinen

Of het nu winter is of zomer, de Soesterduinen zijn echt een aanrader. Ik vind het heerlijk om rond te wandelen door de zandverstuivingen, heideterrein en het bos. Het is gewoon een mooi natuurgebied. Ik vind het een erg uniek gebied en kan mij hier telkens weer over verwonderen als ik er ben.

Lekker met de hond, kleed en picknickmand op stap of op een zomerochtend mediteren boven op de heuvel, in de winter even uitwaaien, paardrijden en meer. Je kunt hier zoveel moois zien en doen. Ga maar gewoon een keer kijken en dan snap je wat ik bedoel.

Owh en als je dan toch in Soest bent, ga dan ook even naar het Paardenkamp. Hier worden oude paarden en pony’s van boven de 20 opgevangen voor een fantastische oude dag. Gewoon even aaien en brokjes voeren aan de ouwe bessies is erg leuk om te doen.

2. Henschotermeer

O die jeugdherinneringen. Wat heb ik hier een hoop tijd gesleten, heerlijk! Nu ben ik er vorige zomer na jaaaaren weer geweest en het is nog steeds helemaal top om hier een zon overgoten dag door te brengen. Het is een super mooi bos met in het midden een meer om in te zwemmen en zacht zand om lekker je handdoek neer te leggen en te ontspannen.

3. Grebbelinie

Dit vond ik erg stoffig klinken tot ik op een dag een culturele bui had en het is tof!

Wat historie: Tot 1951 behoorde de militaire structuur van de Grebbelinie tot de belangrijkste verdedigingslinies van Nederland. Driemaal deed de linie dienst: in 1795, 1940 en 1945 bevolkten militairen de aarden wallen om zich in te graven en geschut te plaatsen. Met het opdrogen van de laatste inundatie begon de toekomst van de Grebbelinie als groen erfgoed, waar fraaie wandel- en fietstochten gemaakt kunnen worden. Sinds 2011 is de Grebbelinie rijksmonument.

De historie is hier nog levendig aanwezig en dat maakt het uniek. Of je nu van geschiedenis houdt of niet, het is echt indrukwekkend om te zien.

4. Kwintelooyen


Het dagrecreatieterrein Kwintelooyen ligt in de driehoek Rhenen – Veenendaal – Elst. Ik vind het een bijna magisch gebied. Dat dit te vinden is in Nederland verbaasde mij.

Citaat van de website van recreatie Midden Nederland over het gebied:
Karakteristiek in het gebied zijn de diepe erosiedalen, de prehistorische grafheuvels, wallen, beukenlanen en de overgangen tussen heuvelrug en valleien. Opvallend is het grote hoogteverschil van vijftig meter op Kwintelooyen; van zeer nat (ven en moeras) naar droog (heidevelden). Via de uitgezette wandelroutes komt u op het hoogste punt van het terrein, waar u een prachtig uitzicht heeft over de Gelderse Vallei.

Conclusie? Je moet er gewoon heen ;-)

Natuurlijk heeft de Utrechtse Heuvelrug nog veel meer moois, maar dat moet je zelf even ontdekken. Op de website www.opdeheuvelrug.nl kun je alle informatie vinden. Er is namelijk ook meer dan voldoende te zien voor de cultuursnuiver!

De wereld ontdekken is het mooiste dat er is. Er zijn zoveel bijzondere plekken, culturen en mensen in de wereld, die verrijken je leven. Je maakt mij het meest gelukkig als ik de natuur in mag, dit geeft rust en energie. Ik kan mij blijven verwonderen over de schoonheid van de wereld. Midden en Zuid Amerika zijn bij mij favoriet, maar ook Europa en zelfs Nederland kunnen mij boeien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.