Vive Le Voyage

Curated Travelservice Valet vertelt je alles over de meest onontdekte travel hotspots

Curatie is hot. In een tijd van information overload zijn we op zoek naar mensen en services die ons de weg wijzen en precies die content naar voren brengen die we zelf misschien niet zo snel zouden ontdekken. Denk aan 22TracksCurated, en andere soortgelijke initiatieven. Maar nu dus ook in de reisindustrie, dankzij Valet.

Valet is een gecureerde reisdienst voor ‘creatieven, smaakmakers en frequente reizigers’. Mensen die geen zin hebben om talloze hotelsites af te struinen naar voordelige deals en goede customer reviews, maar vertrouwen op het oordeel van andere reizigers met een voorkeur voor bijzondere verblijfplekken over de hele wereld. Op Valet.com vind je op dit moment slechts 85 geselecteerde hotels in grote steden in Amerika, Europa en Azië. Elk hotel is door de staf van Valet bezocht en persoonlijk goedgekeurd.

Het is er Valet veel aan gelegen de dienst zo exclusief mogelijk te houden. De hotels waarmee ze samenwerkingen zijn aangegaan trekken graag een groep creatieve professionals aan, en daarnaast worden er op de site reistips aangeboden door een selecte groep curatoren, waaronder Randi Zuckerberg, Josh Rubin (Coolhunting), Scott Belsky (Behance) en Jean Aw (NOTCOT). De lokale hotspots die zij aanbevelen houdt Valet graag exclusief, zodat ze niet binnen de kortste keren overlopen worden door toeristen.

Vandaar dat geïnteresseerde reizigers zich wel kunnen aanmelden voor Valet, maar eerst door een strenge selectieprocedure gaan voor ze toegang krijgen tot de site, reistips en 85 geselecteerde hotels. Daarnaast betalen leden een abonnementsfee van $199 per jaar om lid te worden van Valet.

Marjolijn (1981) is internetondernemer en woont in Amsterdam. Ze is mede-eigenaar van startup Foodzy en online uitgeverij OKGO en blogt daarnaast voor sites zoals Dutchcowgirls en Numrush. Op Vive Le Voyage bericht ze vooral over haar lievelingslanden Italië, Ierland en Schotland, de lekkerste food adresjes over de hele wereld, handige travel apps en schitterende reisaccommodaties.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.