Vive Le Voyage

Luxe hotels in Hong Kong

Ik beleef liever mooie momenten dan dat ik luxe goederen bezit. Daarom reis ik graag. Onvoorwaardelijke gastvrijheid en kwaliteit staan hierbij centraal. Net als goed eten. Ik kies vaak voor luxe hotels tijdens mijn reizen. Om te genieten van de allerbeste gastvrijheid, maar ook om deze ervaringen mee te nemen naar de toekomst en om van te leren. Ik besteed vooraf uren aan het maken van een hotelkeuze. Werk van een longlist naar een shortlist, lees reviews en doe navraag in mijn netwerk. Uiteindelijk maak ik een keuze: in welk hotel verblijf ik en naar welke hotels wil ik zeker gaan kijken.

Veel van de beste hotels ter wereld vind je in Azië. Hong Kong is daar geen uitzondering op. Een energieke stad waar de limit hoger is dan de sky. Een enorme keuze aan luxe hotels, celebrity chef restaurants, foodcourts en eetstalletjes. Een mooiere combinatie bestaat er niet.

Hong Kong

Mijn hotel in Hong Kong: Intercontinental Hong Kong

Het hotel ligt in Kowloon met frontaal zicht op Victoria Harbour. De gastvrijheid en service is fantastisch. Ook voor toeristen die verkreukeld in hun comfortabele vliegkleding arriveren. Het gaat mij er niet om dat de deur wordt opengehouden door een portier. Het is het moment van een oprechte lach die je verwelkomt, die interesse toont en die jou wil verzorgen. Het zijn de mensen in dit hotel die de luxe omgeving maken tot een herinnering. Ontbijt is hier ook echt een belevenis. Geen treurige afbakbroodjes en verse jus d’orange uit een jerrycan, maar een volledige brood- en banketbakkerij en echte jus d’orange geserveerd aan tafel. En overal dezelfde oprechte vriendelijkheid. De helft van de producten waren totaal onbekend. Chinees ontbijten is niet mijn favoriet, maar toch wil ik graag alles over de producten weten. In alle rust wordt elk product toegelicht zonder dat je het gevoel krijgt dat je een domme toerist bent. Bij de meeste luxe hotels kloppen de faciliteiten met het niveau wat je verwacht. De bedden zijn fantastisch, de badkamer is groot en de regendouche is heerlijk. Wat maakt dan het verschil? In dit geval onder andere de infinity edge jacuzzi. Al bubbelend kijken naar Victoria Harbour; dat geeft mij dus een werelds gevoel. En over Victoria Harbour gesproken, de lichtshow Symphony of Lights is wereldberoemd. Vanuit de lobby lounge van dit hotel heb je er eersteklas zicht op. Daarom is het elke avond dringen voor een plek, maar als je in het Intercontinental verblijft, heb je voorrang.

Intercontinental-Hong-Kong-infinity-jacuzzi

Eten bij Celebrity Chefs

Natuurlijk eet je in Hong Kong op een foodcourt of bij eetstalletjes. Vaak had ik geen idee welke gerechten ze verkochten, mijn Chinees is niet zo goed maar het ziet er vers uit, is er druk en ruikt en smaakt heerlijk. Je weet in ieder geval zeker dat het niet uit een pakje komt want het wordt recht voor je neus bereidt. Maar ook bij celebrity chefs eten is een feest. In het Intercontinental bij twee Michelinsterren restaurant Spoon by Alain Ducasse. Met uitzicht op de verlichte wolkenkrabbers genieten van subliem eten. Of in stijl genieten bij restaurant Nobu, de Japanse grootmeester van de sushi. Rollend terug naar de hotelkamer kan ik je vertellen.

Wat blijft in mijn herinnering leven?

De bijzondere locatie en de culinaire ervaring, maar bovenal de ongeëvenaarde gastvrijheid en service die de verwachtingen overtreft. Zelfs van een verwende, kritische reiziger die al zijn hele leven in de hospitalitybranche werkt.

Natuurlijk zijn er meer goede luxe hotels in Hong Kong. Welke heb ik in mijn zoektocht nog meer de revue laten passeren?

  • The Landmark Mandarin Oriëntal. Aziatische topklasse in alles. Van gastvrijheid tot faciliteiten. De grootste plus van dit hotel: restaurant Amber. Het tweesterren Michelinrestaurant geleid door de Nederlandse celebrity chef Richard Ekkebus.
  • Four Seasons Hong Kong. Ook dit hotel heeft een fantastisch uitzicht en een heerlijk terras bij het zwembad met uitzicht op de skyline. Combineer dat met de twee Michelinsterren restaurants Caprice en Lung King Heen en je hebt een winnende combinatie.
  • Island Shangri-La hotel. Shangri-La blinkt eigenlijk altijd uit in gastvrijheid, waar je ook ter wereld bij hen verblijft. Ik ben gek op zoetigheden, heb al veel gezien en geproefd maar hier vind je een pastryshop die zelfs mij doet watertanden.

Ook Singapore, Ho Chi Minh City en Hanoi hebben luxe hotels waar ik prachtige momenten heb beleefd. In een volgend artikel neem ik jullie mee naar die momenten. Volgende maand ben ik weer in Thailand en dan kan een bezoek aan Bangkok natuurlijk niet ontbreken. De City of Angels is een fantastische stad met prachtige hotels. Ik heb dit keer gekozen voor het Royal Orchid Sheraton en het Banyan Tree hotel. Al die ervaringen ga ik met plezier hier delen. Nu eerst maar eens op weg naar Bangkok!

Deze blog is geschreven door gastblogger Kim van Velzen.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips en mooie reisverhalen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.