Vive Le Voyage

Visum en andere praktische tips voor St. Petersburg

Ondanks dat St. Petersburg erg Europees lijkt heb je wel degelijk een visum nodig om Rusland en de stad in te komen. Deze moet je vooraf aanvragen en betalen bij de ambassade in Den Haag of via een visumdienst (ik was in totaal bijna 100 euro kwijt). Je moet op de aanvraag o.a. invullen door wie je uitgenodigd bent en daar een aanbevelings- of uitnodigingsbrief bij doen. Het hotel kan dat meestal zo voor je regelen, als je erom vraagt. Zo’n brief van een hotel is namelijk voldoende. Je kan het niet ter plekke regelen, dus halsoverkop vertrekken naar St. Petersbrug zonder visum is niet aan te raden!

Pinnen in een geldautomaat en met credit card betalen is vaak geen probleem, met uitzondering van de kleinere gelegenheden. Omdat ik met mijn reisgenoot op elk een eigen budget reisden, hebben wij gebruik gemaakt van de gratis app Cost Split. Een uitkomst! Men neemt wel eens euro’s aan amar het is voor jezelf voordeliger om in roebels te betalen…

O ja, er is plenty wifi in St. Petersburg… handig voor de online reiziger. Maar de (mobiele) telefoonkosten zijn erg hoog dus zorg dat je het kort houdt, of zet je telefoon en voicemail uit! Wel zo rustig. Het zal per aanbieder verschillen maar de grootste NL telecomproviders waren echt DUUR. Skypen of facetimen kan op de meeste wifi en is een stuk goedkoper!

Souvenirs

Wil je een echte bontmuts kopen dan kan dat uitstekend op de markt tegenover de Kerk van de Verlosser. Het is aanzienlijk goedkoper dan in West Europa en mooie kwaliteit bont van verschillende dieren. Elk ander bont heeft ook weer andere eigenschappen dus laat je goed informeren (op die markt spreken ze wel engels). Afdingen kan zeker. Naast bontmutsen heb je natuurlijk (mini)Fabergé eieren, verschillende edelstenen, sjaals etcetera.

Ik heb het zelf bij Matroesjka’s, die typische Russische Moedertje Rusland-poppetjes gehouden…

souvenirs St Petersburg

Meer weten over St. Petersburg?

 

fris & zo; sparring partner die ontwart, adviseert, structureert, organiseert, implementeert en communiceert voor mensen die toe zijn aan een volgende stap in het realiseren van hun ambities| Haarlemse | houdt van man, hond en reizen (natuurlijk) | AfrikaBurn-ganger

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.