Vive Le Voyage

De echte smaak van Curacao

Hopi bon eten, in Curaçao kun je overal heerlijk eten, maar op sommige plekken ontdek je de echte Curaçaose keuken. Dit zijn plekken waar de locals eten en je dus normaal zo voorbij zou rijden. Plekken die er wellicht niet altijd even aantrekkelijk uitzien, maar die je een unieke ervaring geven en waar je ook gewoon echt onwijs lekker kunt eten. Denk bijvoorbeeld aan leguaan!

Jaanchies

Dit restaurant zit in Westpunt en is denk ik wel het meest bekende restaurant van het eiland. Mogelijk komt dit door de kaart, want zij serveren als een van de weinige leguaan. De kaart is vrij simplistisch en wordt aan je opgelezen, omdat het ligt aan welke producten er op dat moment beschikbaar zijn. Leguanen lopen er genoeg op het eiland, dus die kun je er altijd wel eten. Verder is het een erg huiselijk en gezellig restaurant. Je voelt hier echt een lokale sfeer.

Wat betreft de Leguaan. Ik zou je aan willen raden het te bestellen. Het is wel een hoop kluifwerk, maar de smaak van het vlees is heerlijk. Het heeft de structuur van kip, maar de smaak is wat nootachtiger. Lekker en een unieke ervaring!
10608499_891344444231571_4321575294919484687_o

Plasa Bieu

Ben je in Willemstad en wil je lunchen waar de locals lunchen, dan moet je naar Plasa Bieu. Voor avond eten kun je hier niet terecht helaas. Plasa Bieu is een grote hal met links keukens en verder picknick tafels. Elke fysieke keuken wordt beheerd door een andere ‘eigenaar’ en biedt zijn eigen unieke eten. Ze zullen dan ook proberen je over te halen om aan hun tafel te komen zitten en bij hen te bestellen.

plaza bieu

Bij elke keuken ligt een menukaart en kun je kijken wat zij te bieden hebben. Ik kan je aanraden Roti te eten bij de groene keuken, dit is zo goddelijk dat ik telkens weer overstag ga en daar ga eten.

En de lekkerste spareribs eet je bij E Lanternu

Nu moet ik bekennen dat de cheesecake en het draadjesvlees hier ook to die for is! Het is wel handig om te reserveren en gelijk aan te geven wat je wilt eten. Het is namelijk een klein restaurant met beperkte plek en voorraad. Maar man o man wat kun je hier ontzettend lekker eten.

10942320_844268332303056_7643691937140369932_o

Bon Apetit!
*papiamentu voor eetsmakelijk

De wereld ontdekken is het mooiste dat er is. Er zijn zoveel bijzondere plekken, culturen en mensen in de wereld, die verrijken je leven. Je maakt mij het meest gelukkig als ik de natuur in mag, dit geeft rust en energie. Ik kan mij blijven verwonderen over de schoonheid van de wereld. Midden en Zuid Amerika zijn bij mij favoriet, maar ook Europa en zelfs Nederland kunnen mij boeien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.