Vive Le Voyage

De Krommestraat: Leukste straatje van Amersfoort

Amersfoort kent een prachtige binnenstad doorregen van een doolhof aan grachtjes en kleine pittoreske steegjes en straatjes. Een dagje Amersfoort is al de moeite waard maar vergeet dan zeker niet de Krommestraat. Een straat die bekroond is als het leukste straatje van Amersfoort, maar waarom?

Drink uniek koffie bij: Coffee Corazon

In de Krommestraat bevinden zich veel creatieve zelfstandige ondernemers waardoor er een grote diversiteit aan kleine winkels, horecagelegenheden en diensten ontstaat. Wat ons gelijk de aandacht trok was Coffee Corazon. Een drukbezochte horecazaak waar constant mensen in en uit liepen. Op tafel lag er, zoals bij alle horecazaken een menukaart maar ook een uitleg van hun manier van bedienen. Wat precies deze koffiezaak zo uniek maakt. Ook staat Coffee Corazon volgens de nationale koffietest op de twaalfde plek met de lekkerste koffie.

krommestraat-amersfoort

Eet een taartje bij Corazon Bakery

Vijf deuren verderop zit Corazon Bakery. Hier maken ze heerlijke zelfgemaakte taarten. Het is hier leuk ontbijten met versgebakken brood uit de oven. De taarten worden ook geleverd aan Coffee Corazon die je daar weer besteld bij je kop koffie. Vind je de taarten zo lekker is er altijd een mogelijkheid om een hele taart mee naar huis te nemen.

Fijnproeven bij Restaurant Blok’s

Verderop in de straat bevindt zich een fietsenwinkel met de ludieke naam: de Kromme Spaak. Tegenover de Kromme Spaak zit restaurant Blok’s. De fijnproevers zullen hier zeker een keer naartoe moeten gaan. Hier is het mogelijk om heerlijk te genieten van een diner wat is bereid door een restaurant met een Michelinster.

krommestraat-coffee-corazon

Boek een rondvaart door de grachten

Het best bewaarde geheim van de Krommestraat zijn de terrasjes die verstopt zitten aan de achterzijde van de gebouwen. Deze terrasjes zijn te bereiken via verschillende horecazaken en winkeltjes. De terrassen liggen tegen de Langegracht aan. Vooral met lekker weer is het hier genieten van de bootjes die er doorheen varen. Het leuke hiervan is dat het startpunt van rondvaarten ook aan de Krommestraat is. Let wel op dat er alleen rondvaarten van 1 mei tot en met 31 oktober.

Deze blog is geschreven door gastbloggers Nicky van de Noort en Stan Dievelaar. Zij studeren Toerisme & Leisure aan de NHTV in Breda.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips en mooie reisverhalen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.