Vive Le Voyage

Liefs uit Delft

We vliegen naar de andere kant van de wereld en strepen heel wat landen af van onze bucketlist, maar Nederland, hoeveel hebben we daar nou eigenlijk al van gezien? Zo besloot ik om samen met een vriendin een dagje naar een leuke stad te gaan in Nederland. Van verschillende vrienden hoorde ik dat Delft een leuke stad moest zijn, so Delft it was!

Delft

Met een heerlijk zonnetje komen wij rond de middag aan in Delft. Voor 6 euro voor een hele dag hebben we de auto net buiten het centrum geparkeerd, vanwaar het nog zo’n 10 minuten lopen is. Helemaal niet erg, want je ziet meteen wat van de stad. Na een paar minuten lopen we tegen de ontzettend schattige haven van Delft waar mensen van de zon aan het genieten zijn op hun bootje. We lopen verder langs de grachten en prachtige oude grachtenpanden het centrum in.

De ultieme toerist

Het eerste wat we zien is een rondvaartboot en direct besluiten we, dit gaan we doen! Lachend om de ultieme toerist die we gaan uithangen stappen we in de boot. Een rondvaart over de grachten is een absolute aanrader. De gids is enorm enthousiast en vertelt over de geschiedenis van Delft, de oude binnenstad, Delfts Blauw, Hugo de Groot en allerlei bezienswaardigheden. Een rondvaart duurt 45 minuten, wat prima is. Een kaartje kost 8 euro per volwassene. In het hoogseizoen vertrekt er 7 dagen per week vanaf 11.00 uur ieder heel uur een boot.

Vlakbij het vertrekpunt van de rondvaart zit Bakker Jaap. Hier stoppen we voor een snelle lunch, en de broodjes zijn verrassend lekker! Naast vooraf belegde broodjes, snacks en zoetigheden kun je hier ook een vers broodje laten beleggen.

Delft

Trash or treasures

Na een goede lunch lopen we verder het oude centrum in. Langs de grachten zien we allerlei marktkraampjes. Geen gewone markt maar een antiekmarkt blijkt. Normaal gesproken houdt ik zelf niet zo van antiek, maar deze markt stond vol met leuke oude vintage spulletjes waar we allebei helemaal enthousiast van werden! Geen oude rommel dus. We scoren een super vrolijk oranje, ouderwetse theepot, een gaaf retro blik van Droste en een handbeschilderde vaas van Delfts Blauw. In eerste instantie wilden we nog wat leuke boetiekjes en winkeltjes bezoeken in Delft, maar omdat de antiekmarkt zo leuk was en er ontzettend veel te zien was hadden we hier geen tijd meer voor. Zullen we toch echt nog een keer terug moeten.

Op de markt vraag ik een van de verkopers over deze markt en ze vertelt me dat deze antiekmarkt met 120 kraampjes van april tot oktober elke zaterdag plaatsvindt. Na onze enigszins verbaasde reactie omdat we nog nooit van deze markt hebben gehoord vertelt ze dat maar weinig mensen van buiten Delft van deze markt afweten. Zonde dus want deze antiekmarkt is zo leuk en de marktkraamhouders zijn stuk voor stuk vriendelijk. Een aanrader om een dagje rond te neuzen dus. Wanneer ga jij?

Delft

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.