Vive Le Voyage

6x lunchen met uitzicht in Rotterdam

lunchen in Rotterdam met uitzicht

In Rotterdam vind je waanzinnig veel leuke plekken om te lunchen. Gezellig bijkletsen met vriendinnen of vrienden terwijl je geniet van lekker eten en drinken. Maar wat zijn nu de leukste terrassen met uitzicht om te lunchen in Rotterdam?  Wij zetten onze zes favorieten op een rijtje.

1. Kade 4: authentiek Rotterdam

Gelegen aan de authentieke Oude Haven word je verwelkomd door Kade 4. Genieten van de Rotterdamse gezelligheid, eerlijke prijzen en spontane bediening? Dat doe je hier. De Oude Haven is in de laatste jaren uitgegroeid tot een plek waar gezelligheid voorop staat. Kade 4 past hier met het meest gezellige, en in de zomer drukbezochte, terras perfect tussen.

lunchen in Rotterdam met uitzicht

2. Aloha: subtropisch genieten

Aloha, alles wat je zoekt als je even écht iets anders wil. Sinds 2013 gevestigd in de Wildwaterbaan van het subtropisch zwemparadijs Tropicana en hiermee een van Rotterdam’s meest bijzondere locaties. Met uitzicht over de Maas kun je hier heerlijk lunchen in Rotterdam.

lunchen in Rotterdam met uitzicht

3. Prachtig: aan de voet van de Erasmusbrug

Direct aan de Maas gelegen vind je Prachtig. Prachtig heeft een adembenemend uitzicht op het Noordereiland, de Kop van Zuid en het Rotterdamse Battery Park. Hier kun je heerlijk genieten op het terras onder het genot van een drankje en uitgebreide lunch, terwijl je uitkijkt op de Maas. In de zomer verzorgt Prachtig wekelijks BBQ’s op het terras.

lunchen in Rotterdam met uitzicht

4. NHOW: indrukwekkende skyline

NHOW, niet alleen een hotel, maar in 2014 ook de beste hotelbar van Rotterdam. En niet alleen in de bar kijk je je ogen uit, ook het terras is indrukwekkend. Stap in de lift naar de zevende etage, plof neer op het terras, bestel wat te drinken en eten en laat je verwonderen door het adembenemende uitzicht op de Erasmusbrug en de skyline van Rotterdam.

lunchen in Rotterdam met uitzicht

5. Euromast: lunchen op hoogte

De Euromast mag natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje, want naast dat de Euromast een populaire toeristische attractie is, kun je hier ook nog eens heerlijk lunchen. En niet op zomaar een plek. Nee, op 100 meter hoogte! Zo beleef je jouw lunch op grote hoogte.

Ben jij een echte thrill seeker die wel van eten op grote hoogte houdt? Ga dan eens dineren in the sky.

6. The Suicide Club: stijlvolle skybar

The Suicide Club is geen plek om te lunchen en hoort dus eigenlijk niet thuis in dit rijtje, maar vanwege het fantastische uitzicht hebben wij besloten deze tóch op te nemen in onze top zes ‘lunchen in Rotterdam met uitzicht’. Boven op het dak van het Groothandelsgebouw, met de stad aan je voeten, kun je genieten van het uitzicht over de stad. Laat de lift je naar de achtste etage brengen en laat je inspireren. The Suiciude Club is geopend vanaf 16.00.

lunchen in Rotterdam met uitzicht

Dit blog is geschreven door gastbloggers Sevim Kaplan & Susan van Sas, studenten van de opleiding Toerisme aan NHTV Breda.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips en mooie reisverhalen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.