Vive Le Voyage

Vind een reisgenootje via Globetrooper

Weer een nieuwe startup die op slimme wijze inspringt op een bestaand fenomeen: Globetrooper.com is een social network waar je niet alleen je eigen (wereld)reis kunt samenstellen, maar ook (tijdelijke) reisgezellen kunt vinden. Handig, als je bijvoorbeeld wel in je eentje door Thailand wil reizen, maar India liever met zijn tweeën ontdekt.

Op de site vul je je geplande reisdata in en stippel je je route uit op een wereldkaart. Zo zie je direct welke reizigers dezelfde plannen hebben of mogelijk in de buurt zijn. Via de site kun je op voorhand al contact leggen met die mensen en wie weet afspreken.

Bovendien geven andere reizigers tips zodat je je plannen daarop kunt aanpassen en wordt aangegeven welke reizen eventueel ‘moeilijk’ zijn en waarom. Een must-visit voor elke backpacker dus, en aangezien wereldreizen de laatste jaren nogal een trend is verwacht ik dat deze site een grote hit kan gaan worden!

Marjolijn (1981) is internetondernemer en woont in Amsterdam. Ze is mede-eigenaar van startup Foodzy en online uitgeverij OKGO en blogt daarnaast voor sites zoals Dutchcowgirls en Numrush. Op Vive Le Voyage bericht ze vooral over haar lievelingslanden Italië, Ierland en Schotland, de lekkerste food adresjes over de hele wereld, handige travel apps en schitterende reisaccommodaties.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.