Vive Le Voyage

Kroatische wijnen in Pula zijn betoverend lekker!

Wat wil een wijnfanaat nou liever dan een onontdekte wijn proeven middenin het land van herkomst. Helemaal ontspannen op het terras, te midden van het Amfitheater en andere romeinse sferen. Met de warme zon en een fris briesje vanuit de haven is de binnenstad van Pula een toplocatie om een drankje te doen. Tijdens mijn bezoek heb ik mij laten verassen door het altijd bruisende Pula.

Wijnen in Pula, Kroatie

Je zit overal goed in Pula

Je hoeft geen moeite te doen om een leuk plekje te vinden. Het hele centrum zit vol met knusse barretjes en restaurants. Er is een grote variatie aan stijlen en soorten. Zelf loop ik het liefst door de achterstraatjes om de meer verborgen plekjes te vinden. Soms moet ik een paar smalle trappen omhoog, maar het uitzicht is dan ook adembenemend. Vanaf het dakterras kijk je over de gehele binnenstad en zie je een komen en gaan van boten in de haven. Die havenplaats zit overigens ook bomvol sfeervolle tentjes.

Magische wijnen van Pula

De Kroaten produceren al jaren wijn, sinds kort wordt deze eeuwen oude ambacht ook met de rest van de wereld gedeeld, lucky us! De wijn maakte vroeger een belangrijk deel uit  van religieuze feesten, want de Kroaten dachten dat deze wijnen magische krachten hadden. Het gerucht gaat dat dit nog steeds zo is, proef en ervaar zelf wat er schuilgaat achter deze mysterieuze wijnen. 

Leestip: Benieuwd naar meer moois in Kroatië? Maak een rondreis door het wonderlijke Kroatië en ontdek de mooiste plekken!

Wijnen in Pula, Kroatie

Kwaliteit van de wijn

De prijs zegt natuurlijk vaak al veel over de kwaliteit van een wijn. Gelukkig zijn er ook labels die deze kwaliteit garanderen. In Kroatie gaat het dan om het label ‘Vrhunsko Vino’ deze geeft aan dat je een top kwaliteit wijn te maken hebt. Pula is natuurlijk gelegen in het deelgebied Istrië van Kroatië. Daarom zijn Posip, Terran en Plavac Mali wijnen die je zeker moet proberen bij je bezoek aan Pula. Dan ben je verzekerd van een lokale traktatie! Ontdek zelf de geweldige smaak die schuil gaat in deze wijnen.


Dit blog is geschreven door gastbloggers Rik en Marjolijn, studenten van de opleiding Toerisme aan Breda University. 

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips en mooie reisverhalen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.