Vive Le Voyage

4 unieke eettentjes in 2 historische steden van Nederland

eettentjes in Gouda en Maastricht

Als je uiteten gaat, wil je natuurlijk bij een gezellig restaurant gaan eten. Wij hebben twee oude en bekende steden van Nederland bezocht waar unieke eettentjes te vinden zijn die jij absoluut niet wilt missen!

Vive le Fromage?

Gouda is al jarenlang de bekende kaasstad en heeft tevens een gezellige binnenstad, waar genoeg te beleven is. Naast het bekende stadhuis en de kaasmarkt heeft Gouda genoeg unieke eettentjes, waar jij zeker weten kunt genieten.

De lichtfabriek

De naam zegt het al, dit bijzondere eettentje was in 1910 een van de lichtfabrieken die Gouda van stroom voorzag. Bij binnenkomst merk je dat licht nog steeds een grote rol speelt. De hoge plafonds zijn versierd met robuste industriële lampen en de grote ramen maken het pand bijzonder licht. Alle producten die worden gebruikt komen van lokale boeren en brouwerijen. Het is een bijzondere plek om te eten en zeker de moeite waard als je in Gouda bent!

eettentjes in Gouda en Maastricht

De kleischuur

De bijzondere ‘schuur’ is omgetoverd tot een prachtige locatie net aan de rand van het centrum van Gouda. De Kleischuur dankt zijn naam aan de vroegere functie die het had. Hier werd namelijk klei opgeslagen die per boot vanuit Engeland werd aangevoerd voor de Plateel Fabriek Zuid Holland. Het Rijksmonument biedt biologische duurzame producten die op een ambachtelijke manier worden klaargemaakt. Het gebouw baadt in het licht en heeft een natuurlijke uitstraling door het hout. Het is de ideale plek voor een high tea of een lekker diner!

eettentjes in Gouda en Maastricht

Bourgondische eettentjes in Maastricht

Maastricht is een van de populairste steden om te bezoeken. De bourgondische, ontspannen levensstijl en het grappige accent maakt dat je je in het buitenland waant, zonder een stap over de grens te zetten. Om niet te verdwalen in de overvloed aan leuke terrasjes en barretjes in de stad hebben wij de twee leukste eettentjes uitgezocht om van jou een echte bourgondiër te maken!

Chateau Neercanne

Het 17e-eeuws barokkasteel Chateau Neercanne ligt precies op de grens tussen Maastricht en België. Het kasteel is gebouwd op Romeinse verdedigingswerken en de grotten hiervan worden nog steeds gebruikt als wijnkelder van het Michelinster restaurant. Er kan hier heerlijk worden gedineerd in een van de balzalen. Als dit ook voor jou een beetje boven je budget is, kan je er ook voor kiezen om een wijntje te drinken in de kasteeltuin met uitzicht over het mergellandschap.

Eettentjes Nederland, Chateau Neercanne bij Maastricht

Eettentjes Nederland, Chateau Neercanne bij Maastricht

De Coffeelovers in de Dominicaanse Kerk

Midden in het centrum van Maastricht ligt de Dominikanenkerk. In deze 700 jarige kerk is een van ‘s werelds mooiste boekenwinkels gevestigd. Na het shoppen kan je hier met je vriendinnen neerploffen bij de Coffeelovers in het voormalige priesterkoor. Met een cappuccino in de hand heb je vanuit het kantoor zicht op de gehele kerk en kan je al gezellig kletsend de frescos op de muren én het winkelend publiek bekijken.

eettentjes in Gouda en Maastricht

eettentjes in Gouda en Maastricht

 

Dit blog is geschreven door gastbloggers Iris van Dam & Bo Stijntjes, studenten van de opleiding Toerisme aan NHTV Breda.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips en mooie reisverhalen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.