Vive Le Voyage

Top 5 dierentuinen van Europa

Ik ben dol op dierentuinen!! In de voorbereidingen voor een stedentrip kijk ik dan ook altijd even of er een dierentuin in de buurt is die de moeite waard is om te bezoeken. Ik heb er al heel wat mogen bekijken en daarom deel ik mijn top 5 met jullie.

1. Zoo Praha, Praag

Praag zou niet alleen op nummer 1 citytrip steden staan om de sfeer, eten en prachtige stad, maar zeker ook vanwege de super mooie dierentuin. De Praha Zoo is verkozen tot de 4e mooiste dierentuin ter wereld en dat is niet voor niets. Met 645 verschillende diersoorten, waarvan 132 bedreigde diersoorten, kijk je je ogen uit. Ik heb hier uren rond gewandeld en dat voor 6 euro entree! Inmiddels is die 7 euro, maar dit de meest goedkope dierentuinen uit mijn lijstje en gelijk ook de mooiste.

2. Paira Daiza, Cambron

Ze kunnen een hoop zeggen over Antwerpen Zoo, maar die valt in het niet bij deze dierentuin. Paira Daiza betekent ‘afgesloten tuin’ in het oud-Perzisch. De dierentuin doet haar naam eer aan. Het park herbergt niet alleen prachtige diersoorten, maar ook indrukwekkende ruïnes, Aziatische tuinen en bijzondere Chinese tempels. Sinds 2014 verblijven er de reuzenpanda’s Hao Hao en Xing Hui, wat de dierentuin extra bijzonder maakt.

3. Zoologischer Garten, Berlijn

Een van de oudste dierentuinen te wereld met de meeste diersoorten. Weliswaar is het park maar 35 hectare groot, maar er valt meer dan genoeg te zien. Het park is prachtig en huist 15.000 dieren! Nog een pluspunt: het is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, aangezien het in het centrum van Berlijn ligt vlakbij het treinstation. Zeker iets voor op je lijstje tijdens je stedentrip naar Berlijn. Sowieso kan ik je aanraden om tijdens een citytrip in Duitsland de dichtsbijzijnde dierentuin te bezoeken. Duitsland staat bekend om zijn schitterende dierentuinen.

4. Chester Zoo, Cheshire

Als je het hebt over een mega dierentuin dan is het deze wel. De dierentuin heeft in totaal 400 hectare! Met ruim 11.000 dieren en 400 soorten kun je je hier echt een hele dag vermaken! Er schijnt in 2015 een geheel nieuw stuk open te zijn gegaan die schitterend moet zijn!

5. Aquazoo Friesland, Leeuwarden

Dit is misschien een vreemde eend in de bijt, maar het is echt een hele toffe dierentuin en ik zal je vertellen waarom. Je loopt in een prachtig natuurgebied tussen de dieren. Ja, er echt tussen! Je kunt de wasberen en apen voeren, tussen de pinguins lopen enzovoort, super tof om te ervaren. Het is schitterend en echt een unieke dierentuin.

De wereld ontdekken is het mooiste dat er is. Er zijn zoveel bijzondere plekken, culturen en mensen in de wereld, die verrijken je leven. Je maakt mij het meest gelukkig als ik de natuur in mag, dit geeft rust en energie. Ik kan mij blijven verwonderen over de schoonheid van de wereld. Midden en Zuid Amerika zijn bij mij favoriet, maar ook Europa en zelfs Nederland kunnen mij boeien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.