Vive Le Voyage

Het geheim van Bratislava

Weet jij het? Bratislava, de hoofdstad van?
De stad ligt dicht bij populaire steden als Wenen, Praag en Boedapest. Het heeft een compact en knus stadscentrum en ligt tegen de grens van Oostenrijk. Vanaf Wenen ben je er binnen een uurtje! Bratislava, hoofdstad van Slowakijke. Voor een citytrip zijn de 4 steden (Praag, Wenen, Bratislava en Boedapest) heel makkelijk te combineren met weinig reistijd. Naast de gezellige sfeer die er heerst is Bratislava voor vele West-Europeanen een voordelige stad. Zo betaal je bijvoorbeeld vaak maar €8,50 voor een 3 gangen menu. Daar kun je geen honger voor lijden toch?

Het kasteel van Bratislava

Dit sprookjeskasteel, dat symbool staat voor de stad, kun je vinden aan de westkant van de binnenstad. Omdat het kasteel gelegen is op een heuvel zie je het historische bouwwerk vanuit verschillende plekken in de stad boven uit steken. Bij het kasteel zelf heb je een mooi uitzicht over de Donau, waarachter moderne flatgebouwen uit het vlakke landschap steken. Door de rivier wordt het modern stadsgedeelte van de oude binnenstad gescheiden. Loop een stukje verder op de heuvel en heb ook het uitzicht over de oude binnenstad, twee vliegen in één klap.

Uitzicht Bratislava

De verscholen binnenstad

Vanaf het centraal station is het centrum niet moeilijk te vinden. Je loopt een lange weg rechtdoor waar aan de linkerkant, tussen allerlei antieke woonhuisjes door, een enorm paleis tevoorschijn schiet. Het Grassalkovich paleis. Volgend aan de grote weg staan er grote ‘moderne’ gebouwen waar de reclameposters het straatbeeld overheersen. Maar wat nu? Is dit nou Bratislava?
Er zijn honderden smalle straatjes die naar de binnenstad zouden kunnen leiden. We namen het juiste straatje en alles veranderde op dat moment, ik kwam achter het geheim van Bratislava. De kleurrijke huisjes, pleintjes, kerkjes en parkjes. Alles was er opeens. Overdag is Bratislava al een klein paradijsje, maar ’s avonds.. Dan spelen verschillende artiesten swingende muziek op knusse pleinen. Terrasjes zijn verlicht en er heerst een rustige maar toch ook een levendige sfeer. Neem een drankje, of meer, want de meeste terrasjes zijn er tot 02.00 uur open. En met een avondtemperatuur van rond de 25 graden is dat in de zomermaanden goed vol te houden.

Plein Bratislava

Radisson Blu Carlton Hotel Bratislava

Student toerisme aan de NHTV in Breda. Mensen inspireren met de mooiste onbekende plekjes op de wereld. Niet volgen, maar ontdekken. De wereld is mooi, het leven is kort. Let's go!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.