Vive Le Voyage

Op vakantie naar Italië? Bezoek het Opera Festival della Valle d’Itria in Martina Franca

Wie deze zomer op vakantie gaat naar de Italië en nog op zoek is naar indrukwekkende ervaringen, doet er goed aan het Festival della Valle d’Itria vast op zijn lijstje te zetten. Het beroemde operafestival dat georganiseerd wordt in het historische centrum van het plaatsje Martina Franca, wordt daar sinds 1975 georganiseerd, en is een bijzondere ervaring om bij te wonen.

Tijdens ons recente bezoek aan de regio kregen we alvast een voorproefje van het opera talent dat tijdens het festival zal gaan optreden. En dat zijn niet de minste zangers en zangeressen, zoals je in onderstaande video kunt zien.

Het festival is vooral beroemd vanwege zijn herinterpretatie van obscure, vergeten of verwaarloosde stukken. Geen bekende klassiekers dus, maar juist de ontontgonnen pareltjes uit de schatkist die opera heet. Een must visit voor de liefhebber, maar ook een absolute aanrader voor wie op zoek is naar een zwoele, romantische avond in Zuid-Italië.

Het Festival della Valle d’Itria vindt deze zomer plaats van 18 juli t/m 3 augustus 2014. Sinds april biedt Transavia een rechtstreekse vlucht naar Bari (Puglia), vanuit Amsterdam. Martina Franca ligt op een half uurtje rijden van de luchthaven.

Marjolijn (1981) is internetondernemer en woont in Amsterdam. Ze is mede-eigenaar van startup Foodzy en online uitgeverij OKGO en blogt daarnaast voor sites zoals Dutchcowgirls en Numrush. Op Vive Le Voyage bericht ze vooral over haar lievelingslanden Italië, Ierland en Schotland, de lekkerste food adresjes over de hele wereld, handige travel apps en schitterende reisaccommodaties.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.