Vive Le Voyage

Shoppen in Antwerpen buiten de gebaande paden

Concept store stella en stanley

Shoppen in Antwerpen, maar dan anders. Dat stond al een poosje op mijn lijst. We kennen Antwerpen natuurlijk allemaal van haar historische binnenstad met toppers zoals de kathedraal en het Steen, maar er is nog veel meer te doen. Zo heeft Antwerpen veel hidden secrets die het bewonderen zeker waard zijn. Sla het shoppen op de Meir daarom een keertje over en ga met mij mee op pad. Vandaag ontdekken we namelijk alle hippe boetiekjes en concept stores áchter de beroemde winkelstraat.

Hoe graag ik ook wil winkelen, ik begin mijn shopping day altijd met een vers kopje koffie. Bij koffiehuis ESCO*BAR kan ik het niet laten een heerlijk shotje karamel en wat cookie crunch aan mijn koffie toe te voegen. Na een mini dilemma over de vraag of ik wel of niet nog een stukje home made taart zal nemen besluit ik mijn lekkere trek te negeren en toch maar verder te gaan wandelen.

Felle kleuren en taxidermie

Mijn eerste stop is Sir-Arthur. Een artistieke ambachtswinkel met de meest fascinerende etalage die ik ooit heb gezien. Weelderig behang, opgezette dieren en prachtige kleuren springen je in het oog. Met veel passie voor het vak verteld één van de mede eigenaren over het concept: woondecoratie met de 19e eeuw als inspiratie. Opgezette dieren, allemaal een natuurlijke dood gestorven, vormen de basis van deze unieke ontwerpen.

Artistieke winkel in Antwerpen

Christmas Chic bij Sir-Arthur.

Antwerpen Modestad

Antwerpen barst van de leuke winkels, met name op het gebied van fashion. Dat kan ook niet anders met een echte modeacademie en het modemuseum MoMu. Ik keek tijdens het shoppen in Antwerpen dan ook niet vreemd op van de vele Belgische designers die hier hun boetieks en winkels hebben. Mijn eerste stop op het gebied van fashion is Graanmarkt 13, restaurant en store in één. Luxe geuren, fijne kleding en minimalistische sieraden voeren hier de boventoon. Wie op zoek is naar unieke basics kan aan de overkant kleding laten bedrukken bij Stanley/Stella, waar wordt gestreefd naar duurzaamheid en authenticiteit (bovenste foto).

Concept stores & pop-up paradise

De woorden concept stores zijn inmiddels niet meer uit ons vocabulaire te denken. Ook niet meer uit het Antwerpse straatbeeld. Enkele van mijn favorieten vind je aan de Kleine Markt. ST. VINCENTS is zo’n heerlijke concept store met allerlei designer items waar je je direct thuis voelt. Dat kan ook haast niet anders met het lieve hondje Frida die je met veel liefde en een kwispelend staartje ontvangt. Aan de overkant vind je Mark, waar je naast veel fietsaccessoires ook hippe boeken en ander leuke hebbedingetjes kan shoppen.

Concept stores in Antwerpen

Winkelen rondom de Kleine Markt. Links ST. VINCENTS met hondje Frida en rechts Mark

Hoewel ik eigenlijk had beloofd niet langs de Meir te lopen tijdens deze shopdag in Antwerpen, kan ik het toch niet laten om even bij de Stadsfeestzaal binnen te kijken. Dit imposante gebouw herbergt namelijk (tot en met 31 maart 2018) zeventien unieke pop-up stores van de Nieuwe Natie. Deze creatieve ondernemers showen hier hun bijzondere en vernieuwende producten. Zo vind je hier bijvoorbeeld snoepjes in alle kleuren en matchende kleding voor vader en zoon.

ECCE HOMO

Terwijl je langs alle onbekende straatjes loopt, kan het zo maar gebeuren dat je langs een bijzonder kunstwerk wandelt. De expositie ECCE HOMO vertelt het verhaal van de mens op de dag van vandaag en zijn in de gehele binnenstad te vinden. Schaamte, liefde en migratie zijn veel terug komende thema’s in de werken, gemaakt door kunstenaars die in België wonen of werken. Behoorlijk aangrijpend zijn de kunstwerken bij Galerie Geukens en de Vil (Leopoldplaats 12).

ECCE HOMO antwerpen

Eén van de bijzondere werken uit de ECCE HOMO Expositie.

Zoals je wel begrijpt, barst Antwerpen van de bijzondere concept stores! In welke winkel zou jij wel eens een kijkje willen nemen?

Michelle ging voor Visit Antwerpen en Toerisme Vlaanderen naar Antwerpen. Dit blog is gebaseerd op haar persoonlijke ervaringen. 

Ik heb een passie voor reizen en een eeuwige liefde voor Zeeland. Als afgestudeerde NHTV’er houd ik mij graag bezig met het schrijven over schitterende bestemmingen. Ik ben gek op water en wil dan ook altijd dicht bij zee zijn. Zwemmen, snorkelen en surfen zijn dan ook een absolute must tijdens mijn reizen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.