Vive Le Voyage

Waarom je Antwerpen juist nu moet bezoeken!

Verlicht Stadhuis in Winters Antwerpen

Antwerpen is zo’n heerlijke stad, die kun je eigenlijk het hele jaar door bezoeken. Dus waarom zou je deze hippe stad in de koude decembermaand moeten bezoeken? Dat is heel simpel. Van zaterdag 9 december tot en met zondag 7 januari 2018 is Antwerpen namelijk omgetoverd in een warm en winters tafereel. Zet je muts maar op en trek je wanten aan, want vandaag neem ik je mee naar de zuiderburen!

Winter in Antwerpen

Antwerpen heeft ook dit jaar goed uitgepakt voor de donkere dagen. Naast alle schitterende verlichting op het Stadhuis, het Steen en het iconische Centraal Station zijn er allerlei activiteiten die je tijdens je bezoek kunt ondernemen.

De pittoreske kerstmarkt mag absoluut niet ontbreken tijdens je bezoek. Van ambachtelijke producten tot originele hebbedingetjes, hier kun je prima je kerstinkopen doen.  Lekkere trek? Op de kerstmarkt zijn genoeg lekkernijen te vinden. Zo werd ik spontaan verliefd op de spekpatatjes (gebakken aardappelen met spek, hoe simpel kan het zijn?) en vond ik het erg jammer dat ik geen tijd (en plek) had voor nog een bakje. De kraampjes vind je op de het Steenplein, de Groenplaats, de Grote Markt, en Suikerrui.

Kerstballen Kerstmarkt Antwerpen

Kerstballen in alle kleurtjes op de traditionele kerstmarkt.

Uiteraard mag schaatsen op een echte ijsbaan niet ontbreken! Helaas moest ik het dit jaar zelf overslaan, maar onder het genot van een glühwijntje vind ik het zeker niet erg om toe te kijken. Een andere sneeuw topper is de Tubing bij het Steenplein. Met een grote band glij je van een flinke heuvel af, met uitzicht op de kathedraal.

Mijn hoogtepunt van deze dag was het ritje in het reuzenrad! Pak je goed in en kies een mooi plekje uit. Tip: ga ’s avonds in het reuzenrad! In het donker zijn de verlichte monumenten en kraampjes nog mooier dan overdag. Een schitterend uitzicht gegarandeerd!

Reuzenrad kerstmarkt Antwerpen

Kleed je warm aan en maak een rondje (of zes) in het felgekleurde reuzenrad.

Diamanten sausje

Om Antwerpen tijdens de winter nog extra te laten schitteren wordt er een diamanten sausje toegevoegd aan de stad. Antwerpen is namelijk al eeuwen lang het belangrijkste handelscentrum voor diamanten en dat is tijdens de donkere dagen goed te zien! Mocht je met de trein aankomen via Antwerpen Centraal dan kan de Diamant Dome je niet ontgaan. Hier kun je een 360 graden film bekijken over het ontstaan van de diamantenhandel in Antwerpen.

Tip: Met NS International ben je ontzettend snel in Antwerpen! Zo ben je vanaf Rotterdam slechts iets meer dan een uur onderweg.

Voor wie zich dieper in de diamant wil verdiepen raad ik de expositie Schitterend Verlangen aan die tot en met 14 januari 2018 tentoon wordt gesteld in het Museum aan de Stroom (MAS). Enkele pronkstukken van de expositie zijn de verlovingsring van Maria van Bourgondië en de Cartier diadeem van koningin Elisabeth.

Winterse etalage Antwerpen

Kerstinkopen kun je ook heel goed doen in Antwerpens hidden secrets straatjes! Locale hotspots en streetart gegarandeerd.

Winterbucketlist

Om je bezoek wat extra’s te geven heeft Antwerpen een ware winterbucketlist opgesteld met 30 dingen die je deze winter écht moet doen in Antwerpen. Mijn persoonlijke favorieten:

  • Een decadente warme choco drinken;
  • Naar China Light ZOO;
  • De beste winterse zoetigheid kiezen (mag het ook hartig zijn? Hallo spekpatatten!);
  • Een kus stelen onder de maretak.

Laat je mij weten welke jij tijdens je bezoek hebt afgestreept?

Michelle ging voor Visit Antwerpen en Toerisme Vlaanderen naar Antwerpen. Dit blog is gebaseerd op haar persoonlijke ervaringen.  

Ik heb een passie voor reizen en een eeuwige liefde voor Zeeland. Als afgestudeerde NHTV’er houd ik mij graag bezig met het schrijven over schitterende bestemmingen. Ik ben gek op water en wil dan ook altijd dicht bij zee zijn. Zwemmen, snorkelen en surfen zijn dan ook een absolute must tijdens mijn reizen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.