Vive Le Voyage

De 3 meest gestelde vragen over Dubai

In de zomer van 2015 ben ik naar het zonovergoten Dubai verhuisd. Wij hebben regelmatig familie of vrienden over. Wanneer zij vertrekken horen we vaak dat de stad anders is dan dat zij zich hadden voorgesteld. Ik merk dat veel mensen geen beeld of een verkeerd beeld hebben van deze woestijnstad. Ik krijg vaak dezelfde vragen over Dubai en hierbij geef ik antwoord op de drie meest gestelde vragen over deze stad gelegen in de Verenigde Arabische Emiraten!

Kun je alcohol drinken in Dubai?

Veel mensen denken dat het verboden is om alcohol te drinken in Dubai of dat het heel lastig verkrijgbaar is, maar dat is niet het geval. Je mag en kunt alcohol drinken. Er zijn meer dan 600 hotels waar altijd meerdere restaurants en clubs gevestigd zijn die beschikken over een alcoholvergunning. Aan restaurants, clubs en bars en dus alcohol geen gebrek in Dubai! Wel liggen de prijzen van alcohol een stuk hoger dan in Nederland. Voor een Heineken bier (0,5 liter) betaal je al gauw 10 Euro.

Alcohol is niet verkrijgbaar in winkels of supermarkten. Als je bier, wijn of sterke drank wilt kopen voor in je hotel of appartement kun je het halen bij de Duty Free winkels op het vliegveld. Vergeet niet dat het wel verboden is om in het openbaar te drinken, verboden is te rijden onder invloed en dat openbaar dronkenschap wordt gezien als een strafbaar feit.

Verfrissend zo'n cocktail!

Verfrissend zo’n cocktail!

Is het in Dubai altijd heet?

Nee, gelukkig is het niet altijd heet! Net als in Nederland heb je in Dubai ook seizoenen. Van juni tot en met september is het ontzettend heet en zou ik afraden om de stad te bezoeken. Voornamelijk juli en augustus zijn heet. Héél heet. Het kwik kan dan oplopen tot maar liefst 50 graden. Het voelt aan alsof je in je skipak loopt en iemand met de warmste stand van de föhn op je blaast. Fijn is anders…

De lente (maart, april, mei) en de herfst (oktober, november, december) zijn erg aangenaam. Met temperaturen tussen de 25 en 35 graden is het perfect strandweer. Januari en februari zijn de koelste maanden. De temperatuur is dan gemiddeld tussen de 20 en 25 graden en het kan zo nu en dan zelfs regenen. ’s Avonds kan het afkoelen tot 15 graden en kan het best fris zijn. De beste reistijd is dus de lente of de herfst!

Wat voor kleding draag je daar?

Dubai is één van de Verenigde Arabische Emiraten en dus Islamitsch. In vergelijking met andere Emiraten en Islamtische landen is Dubai zeer tolerant. Op de stranden mag je in bikini liggen en op straat kan je korte broeken, jurkjes, rokjes en shirts met korte mouwen aan. In de shopping malls, religieuze gebouwen en openbare gebouwen als ziekenhuizen en vliegvelden raad ik aan om de knieën en schouders te bedekken. Ik neem bijna altijd een sjaal mee om m’n schouders te kunnen bedekken. In de shopping mall is het overigens niet verplicht, maar daar zijn altijd zoveel lokale mensen dus vind ik dat wel zo respectvol. Kortom, Dubai is zeer tolerant en vrij, maar houd met je kledingkeuze toch altijd rekening met het feit dat je op bezoek bent in een Islamitische stad.

Heb je meer vragen? Laat dan je vraag achter onder de blogpost!

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.