Vive Le Voyage

De vijf leukste activiteiten in Breda

Breda is een stad die voor ieder persoon iets heeft waar hij of zij zich tot aangetrokken voelt. De stad is een leuk, oud en bourgondisch te noemen. Heb je altijd altijd willen weten welke leuke activiteiten Breda te bieden heeft? Wij zetten vijf activiteiten in Breda op een rij, ideaal voor studenten, jonge gezinnen en voor oudere mensen. Kom snel eens langs!

1. De Faam: Indoor paintballen en meer

De Faam is een ideale plek voor evenementen en feesten. De Faam heeft voor ieder wat wils. De locatie wordt gebruikt voor verschillende soorten evenementen en activiteiten zoals: verjaardagsfeestjes, vrijgezellenfeesten, bedrijfsfeestjes etc. Voor  mensen die van competitie houden en graag hun frustratie willen uiten is ‘De Faam’ een ideale plek om te indoor paintballen. Er zijn maar weinig bedrijven die aan indoor paintball doen en maakt deze plek dus uniek. Wie in is voor een kleine oorlog, wordt aangeraden om zeker eens langs te gaan!

activiteiten-breda-indoor-paintball

2Beleef Breda op het water

Breda is een stad die voorzien is van meerdere kanalen. Het bedrijf ‘Beleef Breda’ is het juiste bedrijf  om bootactiviteiten te laten organiseren in Breda. Het varen is de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit is echter niet vreemd, een boottocht over de Bredase singels is ontspannend en u kunt gedurende de tocht zelfs bepaalde activiteiten uitvoeren. Ontdek Breda op een andere manier dan normaal. Je kunt verschillende soorten boten huren variërend van een kano tot een lunchboot.

activiteiten-breda-bootje-varen

3. Proef Breda’s echte bier bij de Beyerd

Voor de echte bierliefhebbers is er een ideaal café waar men talloze soorten bier kan proeven. In vroegere tijden had Breda verschillende soorten brouwerijen, helaas zijn die er niet meer op een na: Cafe de Beyerd. Het is een succesvol café. De Beyerd is dé plek waar bierliefhebbers elkaar ontmoeten. In de weekenden is het vaak druk, er worden dan regelmatig bierproefwedstrijden gehouden. Bezoek Cafe de Beyerd en laat je verrassen door de bourgondische bieren. Een van de leuke activiteiten in Breda en een echte plek voor de bierliefhebber!

activiteiten-breda-de-beyert

4. Stepkroegentocht, een must!

Altijd al een keer een kroegentocht willen doen met je vrienden? ‘Beleef Breda’ is het bedrijf dat dit voor je organiseert. De steproute begint aan de Haven van Breda, hier staan ook de steps voor iedereen klaar. De steproute brengt je groep via kleine steegjes, over de Grote Markt en dwars door het Valkenbergpark naar verschillende typische Bredase cafés. Bij elk café worden  er verschillende activiteiten in groepjes uitgevoerd en kan men een alcoholische consumptie drinken.

activiteiten-breda-stepkroegentocht

5. Avondje NAC Breda

Een avondje NAC Breda, wie is daar nou niet voor in? De Bredase inwoners zijn zeer trouwe supporters van hun voetbalclub en dat zie  je vaak in het weekend; het voetbalstadion zit vol met supporters. Een avondje NAC is een intense avond waar men met velen naar een spannende voetbalwedstrijd kan kijken. Voor de voetballiefhebbers staat zo’n wedstrijd garant voor een geweldige avond en daarmee een van de beste activiteiten in Breda.

Deze blog is geschreven door gastbloggers Ward Bartels en Jelmer de Mare. Zij studeren Toerisme & Leisure aan de NHTV in Breda.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips en mooie reisverhalen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.