Vive Le Voyage

Cuba – Fotoreportage

La Habana – Een bruisende en kleurrijke stad.

dscn2681

Bekend om zijn oldtimers. Ze kleuren het straatbeeld en vele worden gebruikt als taxi. Leuk om een ritje mee te maken!

dsc00483

Mojito – Wie in Cuba is moet een cocktail met de Havana Club Rum drinken.

dsc00372

Naast kleurrijke huizen en auto’s zijn de mensen ook kleurrijk. Deze man verkoopt de beroemde Cubaanse sigaren, alleen dan de nepperds ;-)

p1000226

Che Guevara komt overal in Cuba terug en wordt nog altijd gezien als dé held van Cuba.

p1000399

Aanrader – Bezoek begraafplaats Cristobal Colon. Dit is één van de grootste begraafplaatsen in de wereld. Elk graf is een kunstwerk.

p1000427

Viñales Vallei – Cuba herbergt prachtige natuur en kleine dorpjes die nog niet door toeristen plat gelopen zijn.

dscf0016

Plan een hike door Parque Guanayara en ontdek de mooie flora en fauna van dit land. Rondom dit park zijn er een hoop eco lodges om te overnachten, een unieke ervaring.

cuba-header

Het beroemde Trinidad – Deze volledige stad is UNESCO World Heritage.

dsc_9184

Muziek is een zeer belangrijk onderdeel van de cultuur in Cuba. Op straat en in bijna elk restaurantje is een band te vinden die Cubaanse muziek speelt, bekend door de Bueno Vista Social Club.

dscn3499

In het regenseizoen kan het hier gieten! Het is meestal aan het eind van de dag en slechts een uurtje, maar dan wil je niet buiten lopen.

dscn3036

Wil je naar het strand? De mooiste vind je bij Varkensbaai. Dit ligt aan de Caïribische zee en is dus erg mooi om te snorkelen.

p1000702

Je kunt Cuba niet verlaten voordat je het Mausoleum van Che Guevara in Santa Clara hebt bezocht. Deze stad ademt het verhaal van Che en dit is dan ook niet voor niets zijn laatste rustplaats geworden.

De wereld ontdekken is het mooiste dat er is. Er zijn zoveel bijzondere plekken, culturen en mensen in de wereld, die verrijken je leven. Je maakt mij het meest gelukkig als ik de natuur in mag, dit geeft rust en energie. Ik kan mij blijven verwonderen over de schoonheid van de wereld. Midden en Zuid Amerika zijn bij mij favoriet, maar ook Europa en zelfs Nederland kunnen mij boeien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.