Vive Le Voyage

Rambo Tour Cuba

Als je van de natuur en een beetje avontuur houdt dan wil ik je echt aanraden om tijdens je rondreis Cuba ook de Rambo Tour in te plannen! Je begint de wandeling door het regenwoud van Park Guanayara, halverwege kun je er voor kiezen om op het droge te blijven of je echt al Rambo een weg te banen door het water en van watervallen af te springen!

IMG_3915

 

Release your inner Rambo!

Onze accommodatie heette volgens mij Hotel Los Helechos. Het ligt in ieder geval in het Escambraye gebergte, in het bergplaatsje Topes de Collantes. Vanuit hier kun je de Rambo Tour boeken.

Per Russische 6x6WD legertruck, zoals onze gids Jack de Ripper het noemde de Russische Limousine met natuurlijke airco ;-), trekt u door het gebergte naar park Guanayara. Vanuit daar wandel je door het regenwoud richting de El Rocio waterval. Vanaf de waterval tot aan de Venado Pond (ongeveer een kilometer) kun je ervoor kiezen om gewoon braaf het pad te volgen of mee te gaan met de Rambo tour!

Dwars door de rivier Guanayara, over boomstammen en stenen, springend van watervallen enzovoort baan je je een weg naar de Venado Pond. Dwars door de natuur en dit is echt adembenemend! Daarnaast is het water vrij koud en is het dus heerlijk verfrissend.

Onderstaand de foto’s die ik onderweg heb gemaakt met mijn onderwatercamera.
collage rambo tour Cuba

Als ik weer naar Cuba ga, en dat gaat zeker gebeuren, dan ga ik zeker deze tour weer doen. Het is werkelijke fantastisch!

Heb jij de Rambo Tour gedaan? Ik hoor graag hoe jij het vond!

De wereld ontdekken is het mooiste dat er is. Er zijn zoveel bijzondere plekken, culturen en mensen in de wereld, die verrijken je leven. Je maakt mij het meest gelukkig als ik de natuur in mag, dit geeft rust en energie. Ik kan mij blijven verwonderen over de schoonheid van de wereld. Midden en Zuid Amerika zijn bij mij favoriet, maar ook Europa en zelfs Nederland kunnen mij boeien.

2 Comments

 1. patricia van schaick

  31 augustus 2017 at 19:27

  Maar waar kan ik deze tour boeken, weet je dat?
  wil ook graag weten hoe laat de tour vertrekt omdat wij vanuit Trinidad vertrekken.
  kun je nog wat praktische info delen?

  alvast bedankt!
  Patricia van Schaick

 2. Jasper & Merel

  5 september 2017 at 19:55

  Hoi Laura,

  Wij volgen je blog en zijn heel enthousiast. Wij gaan in november naar Cuba en hebben een vraag waarbij we hopen dat je ons kunt helpen. Wij willen graag de Rambo Tour doen, maar kunnen helaas niet duidelijk vinden hoe je deze tour het beste kunt boeken.

  In die periode zitten wij in Cienfuegos en in Trinidad. Kun je ons helpen wat het handigste is om te doen om de Rambo Tour te boeken? Wij hebben gezien dat Topes de Collantes dichterbij Trinidad ligt, waardoor we dit ons het handigste lijkt. We hebben ook gezien dat veel mensen vanuit hotel Los Helechos de tocht boeken. https://www.galahotels.com/en/Hotel/cuba_60/trinidad_3932/hotel_los_helechos_2217561?sid=f249bbf08ece44b8aeb54b12105c9a3c&cin=15-11-2017&cout=16-11-2017&rm=2&ts=131488225347137980

  Is het mogelijk om de tocht apart te boeken zodat je zelf er naar toe rijdt? Wij hebben namelijk een auto gehuurd.
  Als je boekt bij het Hotel Los Helechos, kunnen wij ook niet duidelijk vinden of die tocht vanuit dat hotel geregeld wordt.

  Wij hopen dat je ons kunt helpen bij deze vragen omdat wij erg graag deze tocht willen doen.
  Alvast bedankt!

  Vriendelijke groet,
  Jasper & Merel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.