Vive Le Voyage

Cuba, de Top 5 tips!

Havana kennen we allemaal wel. Het is een schitterende stad en zeker iets wat je niet mag missen, maar Cuba heeft meer te bieden. Het is bijna onmogelijk om een top 5 te maken, omdat het land doordrenkt is met door UNESCO beschermde plekken en prachtige natuur en cultuur, maar ik heb mijn favoriete plekjes voor je op een rijtje gezet.

1. Colon cemetry

Dit indrukwekkende kerkhof in Havana, met een oppervlakte van 1 KM, staat vol met ruim 1 miljoen prachtige grafzerken, mausoleums en gedenkbeelden. Je kunt dit kerkhof gewoon bezoeken, echter wordt hij nog altijd gebruikt en kan het dan ook voorkomen dat je geen toegang hebt tot de kerk en een deel van de begraafplaats i.v.m. een ceremonie.
collage begraafplaats cuba

Ja, het is in eerste instantie een beetje creapy, maar ook ongelooflijk indrukwekkend. De gids die je kunt inhuren, zal je de meest romantische en gruwelijke verhalen vertellen.

Tip: Bezoek het graf van La Milagrosa, het enige graf met het hele jaar bloemen. Aan dit graf is een legende verbonden: moeder en kind overleden tijdens de bevalling. De vrouw werd begraven met de baby aan haar voeten. Toen men de stoffelijke resten later op wilde graven (gebruikelijk in Cuba) was het lichaam van moeder en kind nog intact en lag het kindje in haar armen. Sindsdien is de begraafplaats een bedevaartsoort voor vrouwen die een zwangerschap willen.

Topes de Collantes

De meeste mensen kennen Cuba van de indrukwekkende en door UNESCO beschermde steden, maar Cuba heeft adembenemende natuurgebieden en mooie plekken voor eco-toerisme.

collage rambo tour

Een dikke tip is om het natuurgebied Escambraye te ontdekken met gids. Het fantastische van alles is de ‘rambo tour’. Deze avontuurlijke tocht gaat niet via de gebaande paden, maar door de Guanayara rivier zelf. Uiteindelijk spring je van een waterval zo Venado Pond in.

Trinidad

Een bijzondere historische stad die je echt moet bezoeken. Als je op zoek bent naar authentic Cuba, dan ga je hier je hart ophalen. Trinidad is één van de best bewaarde steden. De Stad ademt de koloniale sfeer en staat nog vol met Spaanse architectuur uit de 16e eeuw.

collage trinidad

Het historische Trinidad is beroemd om zijn keistraten, pastel gekleurde huizen, mooie paleizen en pleinen. Bezienswaardigheden van het oude Trinidad zijn de kerk van Sint Franciscus, Plaza Mayor, Palacio Cantero en Palacio Brunet. Je kunt de stad in slechts een paar uur lopend bezichtigen.

Santa Clara

collage che

Santa Clara, de eerste stad die door de revolutionairen van Fidel Castro werd ingenomen. De historie van deze strijd zie je overal terug. Zo is het monument van Che Guevara hier gevestigd, vind je nog precies op de plek waar Che de treinen liet ontsporen de restanten van de treinen en zie je in de binnenstad nog altijd een hotel vol kogelgaten van deze strijd.

Punta Perdiz

collage strand cuba

Yeah strand!! De Caribische zee is de beste zee die er is. Helder blauw water, witte stranden en een warme zee bomvol mooi gekleurde vissen. Punta Perdiz is een klein strand vlakbij de Varkensbaai. Het heeft een retaurant, maar is verder niet erg toeristisch. De natuur is er adembenemend, dus als je echt tot rust wilt komen is dit een aanrader.

De wereld ontdekken is het mooiste dat er is. Er zijn zoveel bijzondere plekken, culturen en mensen in de wereld, die verrijken je leven. Je maakt mij het meest gelukkig als ik de natuur in mag, dit geeft rust en energie. Ik kan mij blijven verwonderen over de schoonheid van de wereld. Midden en Zuid Amerika zijn bij mij favoriet, maar ook Europa en zelfs Nederland kunnen mij boeien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.