Vive Le Voyage

De 4 must-go’s voor jouw vakantie naar Bonaire

Vakantie naar Bonaire

Hoewel Bonaire bekend staat als “Divers paradise” is het zeker ook een paradijs voor mensen zonder duikbrevet. De relaxete sfeer, de gekleurde huisjes en de wilde natuur maken Bonaire tot een top bestemming! Om Bonaire goed te leren kennen kun je het beste een scooter of een pick up truck huren en het eiland rondrijden. Koop snorkelspullen en ga op verschillende plekken de onderwaterwereld ontdekken. Bonaire is relaxed, gezellig en vol met verrassingen. Bijna ieder restaurant serveert verse vis en heeft een aparte cocktail kaart. Een betere vakantie kun je je bijna niet wensen. In dit blog lees je alvast de vier must-go’s voor jouw volgende vakantie naar Bonaire.

Vakantie naar Bonaire

Ga snorkelen op de gaafste snorkelplekken

Hoewel duiken alleen mogelijk is met een duikbrufet, is snorkelen dat niet! Bonaire is één van de mooiste plekken om te snorkelen. Het mooie koraal en de grote kleurrijke vissen maken de zee rondom Bonaire extra bijzonder. Wanneer je gaat snorkelen bij “1000 steps” heb je zelfs nog de kans om met een wild schildpadje bevriend te raken.

Het nationaal park Washington Slagbaai

Het nationaal park Washington Slagbaai op Bonaire neemt een groot van het eiland in beslag. Als natuurliefhebber is dit het gaafste wat je op het eiland zult beleven. Grote cactussen van zes meter, wilde wegen en mooie baaien. Let wel op: een jeep of een pick up truck is vereist.

Vakantie naar Bonaire

De Donkey Senctuary

Houd je van dieren? En dan met name van ezels? Ga dan naar de ezelsopvang! De import van honderden ezels in de 18e eeuw, zorgt tot op heden voor problemen voor de bewoners van het eiland. Er zijn te veel ezels en er gebeuren veel ongelukken. Een Nederlands stel wilde dit voorkomen. Zij hebben in 1993 de ezelsopvang opgericht. Wat toen begon met een paar ezels in hun achtertuin, is de opvang tot op heden uitgegroeid tot 60 hectare land met meer dan 700 ezels. Je kunt de opvang bezoeken met de scooter of de auto. Vergeet daarbij geen zak met worteltjes mee te nemen.

Vakantie naar Bonaire

De relaxte sfeer op Sorobon Beach

Eén van de relaxtste stranden op Bonaire is Sorobon Beach. Dit strand, dat vol met beachbars staat, is een paradijs voor windsurfers. Dit is dé plek om op het heetst van de dag te genieten met een cocktail in je handen in de schaduw van een bar.

Vakantie naar Bonaire

Nadat ik in 2011 terugkwam van mijn 9 maanden durende reis door Australië en Nieuw -Zeeland wilde ik meer. Sindsdien ben ik niet meer te stoppen en is mijn standaard verjaardagscadeau een vliegticket. Door mooie natuur wandelen, palmbomen en nieuwe culturen leren kennen maak je mij het gelukkigst. Hier deel ik mijn ervaringen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.