Vive Le Voyage

Terug naar de basis, wandelen en uitrusten in Cadaqués

ondergewaardeerde-plek

Deze ondergewaardeerde plek, zoals ik dat zelf noem, is perfect als je op zoek bent naar rust, vrijheid, geweldige uitzichten, en gemoedelijke wandelingen.

Waar ligt Cadaqués?

Cadaqués is een visserdorpje in het Noorden van Spanje, aan de Costa Brava, waar Salvador Dali de man is/was. Hetgene wat ik wist voordat ik de taxi instapte. Tijdens de winterperiode rijdt er namelijk hooguit maar één keer per dag een bus. In de zomer verandert dat want, dan rijden er per dag twee en in het weekend zelfs vier bussen per dag. Deze bussen zullen voornamelijk vertrekken vanuit Gerona of Figueres.

ondergewaardeerde-plek3

 

Een ondergewaardeerde plek

De reden waarom Cadaqués vanaf minuut één eigenlijk al een geweldige bestemming is, is omdat er als je aankomt er een soort van rust over je heen valt. Daarnaast is deze plek, naast het bezoek van Fransen, nog niet echt ontdekt onder de toeristen. Hierdoor lijkt het alsof je ver weg bent van de echte wereld, de realiteit. Hetgene wat we soms allemaal even nodig hebben, toch?!

De zon schijnt heerlijk de hele dag en weerkaatst prachtig op het mooie, blauwe, heldere water. Het hotel waar ik in verbleef, is daarnaast ook een zeer ondergewaardeerde plek. Het uitzicht dat dit hotel heeft, is adembenemend mooi. Cadaqués is zoals ik al zei een rustig vissersdorpje, waardoor er niet heel veel te doen is tijdens de winter maanden. Boeken lezen, van het uitzicht genieten en wandelen is daarom dus een dagelijkse bezigheid.

ondergewaardeerde-plek1

Meer mogelijkheden

Zelf ben ik voordat ik naar Cadaqués ging, drie dagen verbleven in het bescheiden pareltje Gerona. Ik heb vanuit daar de taxi gekomen. Als het mee zit ben je binnen één uur in Cadaqués. De laatste tien kilometer zijn wel door de bergen met alleen maar haarspeltbochten. Mocht je dus een zwakke maag hebben, zoals ik, probeer er dan een klein beetje rekening mee te houden s’ochtends bij het ontbijt. Als je nog wat langer wilt blijven, kan een roadtrip langs de Costa Brava ook erg leuk zijn!

Je krijgt nu toch ook al enthousiastme om jezelf heerlijk te laten genieten van deze magische, ondergewaardeerde plek!?

Op het strand met een kampvuur kijkend naar een sterrenhemel. Heel simpel maar ik noem het rijkdom. Het vliegtuig, een auto of trein instappen en levenservaringen opdoen, voor hoelang dan ook. Niet altijd even simpel, maar toch noem ik het rijkdom. Met reizen ontwikkel ik mezelf, het geeft mij energie, ik voel mij vrij en onbezonnen. Het laat mij het leven relativeren. Daarom noem ik reizen rijkdom. Reizen, iedereen zou het moeten doen.

2 Comments

  1. Narelle | wegvanhetnoorden.nl

    15 maart 2018 at 21:50

    Wauw, ziet er mooi uit zeg! Ik kende deze plek nog niet, ga hem onthouden!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.