Vive Le Voyage

Verrassend Zuidwest Ierland

Kliffen Zuidwest Ierland

Wie Ierland zegt, zegt ruige kliffen, mooie natuur en veel groen. De infrastructuur is stijl en kronkelig en alles rijdt er links. Binnen 1 uur en 20 minuten vlieg je vanaf Amsterdam Schiphol naar Cork met Aer Lingus. Hoewel Dublin een bekende stedentrip bestemming is doet Cork zeker niet hiervoor onder. Nieuwsgierig geworden naar zuidwest Ierland? Lees dan snel verder!

Ring of Kerry Kliffen

Cork

De eerste tip die ik je mee wil geven voor je bezoek aan Ierland, huur een auto! Ierland is overal heuvelachtig en het is niet te doen om bepaalde gebieden per fiets te verkennen. Voor de in- en uitgang van de luchthaven in Cork heb je verschillende verhuurmaatschappijen waarbij je een auto kan huren. Binnen 15 minuten sta je zo in het centrum van Cork. Cork is een klein dorpje verbonden door bruggetjes en een aantal kleurrijke huisjes. Het is een creatieve kunstige stad, dit kan je zien aan de street art op de muren.

Street art – Cork

De binnenstad van Cork ziet er knus en gezellig uit, een beetje te vergelijken met Londen. Als je in de maanden november, december of januari een bezoek aan Ierland brengt, waan je je in kerstsferen en zijn er in heel de stad versieringen terug te vinden.

Centrum Cork

National park Killarney

Ben je ooit wel eens in een nationaal park geweest? Sla dan zeker het prachtige park in Killarney niet over! Hier vind je kilometers aan bos, heide, natuur, groen en veel wandelpaden met verrassende uitkijkpunten. Krijg je hier geen genoeg van? Bekijk dan zeker de wild atlantic way van Ierland.

Viewpoint Killarney
National park Killarney

Ring of Kerry (kliffen)

Ierland staat bekend om zijn ruige kliffen, wilde natuur en uiteraard de kliffen van Moher. Heb ik die bezocht? Nee. Waarom niet? Omdat ik een ander pad wil bewandelen, want waar iedereen links gaat, ga ik rechts. De ring of Kerry is een gebied in het zuidwesten van Ierland en omvat een autoroute van in totaal 3 uur (zonder tussenstops). Gaandeweg kom je langs prachtige uitzichtpunten, kliffen, smalle binnenwegen en kom je langs een vissersdorpje genaamd Sneem. Hier bevinden zich de beste visrestaurants van Ierland.

Ring of Kerry kliffen

Kinsale

Wil je het einde van de wereld gevoel ervaren zoals Floortje Dessing, bezoek dan zeker Kinsale. Dit kleine vissersdorpje ligt in het meest zuidelijke punt van Ierland. Om dus bij dat einde te komen rijd je een brug over, daar vind je een rond-achtig eiland genaamd Old head of Kinsale. Wat je hier ziet is een vuurtoren en een mega grote golfbaan, waar je ook prima kunt wandelen om van het uitzicht te genieten.

Old head of Kinsale

Over het algemeen is Ierland qua gebouwen niet geheel kleurrijk, maar de huizen, winkels en restaurants in Kinsale daarentegen zijn dat wel. Het liefst nog in de meest uitgesproken kleurencombinaties.

Kleurrijke straten van Kinsale

Hopelijk heb ik je hierbij geïnspireerd en overtuigt hoe mooi en verrassend zuidwest Ierland is. Wanneer breng jij een bezoek aan deze bestemming?

Ik ben een vrolijke, enthousiaste levensgenieter die dol is op reizen. Italië heeft m'n hart verovert, niet alleen vanwege de Italiaanse keuken, maar ook vanwege de prachtige landschappen, de sfeer, het heerlijke klimaat en de vriendelijke locals. Verder vind ik het belangrijk om tijd te spenderen met dierbaren zoals familie en vrienden, leer ik graag nieuwe dingen kennen, kan ik moeilijk stilzitten en sta ik open voor elke opportunity die ik krijg.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.