Vive Le Voyage

Wat je gezien moet hebben tijdens een weekend Stockholm

Los van de vele leuke hotspots met het lekkerste eten en de hippe winkels, is Stockholm een perfecte stad om in een weekend heerlijk te genieten van de omgeving. Kijk bij deze stad wat verder dan de winkelstraten en laat je verassen door de cultuur die de Zweedse stad te bieden heeft! Voor iedereen is er wat te doen, maar wat moet je nu echt gezien hebben tijdens een weekend Stockholm? 

1. Les foto’s maken voor Instagram? – Fotografiska

Hou je van foto galeries en wil je graag een van de grootste ter wereld bezoeken? Ga naar Fotografiska! Met vier grote en twintig kleine exposities is deze klaar om ontdekt te worden. Ga na je bezoek langs bij het café op de bovenste verdieping voor een van de mooiste uitzichten over Stockholm.

Weekend Stockholm, Zweden

2. Eilanden genoeg – De Archipel

Even ontsnappen uit de stad doe je door een boottocht te maken naar het beroemde Archipel. Dit is een eilandengroep die meer dan 30.000 eilanden telt. Met een boottocht van maar twintig minuten vaar je hier al langs. Dit mag je niet missen!

3. Romantisch Stockholm – Gamla Stan

Het oude stadscentrum is een romantische plek met veel smalle en gezellige straten, cafés en plekken om te picknicken. Wandel door de straten en durf eens wat rond te vragen over deze bijzondere plek. Stockholm staat niet voor niets in het lijstje van meest romantische steden van Europa.

4. Ridderlijke cultuur – Drottningholm Palice

Om de cultuur van Stockholm in je op te nemen, moet je een kijkje nemen bij Drottningholm Palice. Het Koningshuis ligt in het centrum van de stad, maar die is lang niet zo bijzonder als deze. De op de tuinen van Versailles gebaseerde tuin van het paleis is bijna zo groot dat je hier kan verdwalen. Met een korte bus- of metrorit ben je hier zo.

Weekend Stockholm, Zweden

5. Het mooiste kerkhof ter wereld – Skogskyrkogården

Een kerkhof is niet het eerste waar je aan denkt bij dingen die je gezien moet hebben tijdens een weekend Stockholm, maar deze heeft wat speciaals. Dit kerkhof is lang geleden ontworpen door twee jonge architecten en die hebben hiermee een plek op de UNESCO Werelderfgoedlijst behaald. Dit prachtig staaltje architectuur in combinatie met de natuur is vrij heftig, maar ook erg mooi om te zien.

6. Een plek van rust in al de drukte – Djurgården

Volgens velen is deze oasis een perfecte plek om tot rust te komen in Stockholm. Dit gebied plaats aan de meest bekende musea en de vele culturele attracties. Hier is het heerlijk om lekker te picknicken op het gras en te genieten van de buitenlucht. Pak zeker de trein, bus, tram of de benenwagen om hier even tot rust te komen.


Dit blog is geschreven door gastbloggers Olivier en Joël, studenten van de opleiding Toerisme aan Breda University. 

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips en mooie reisverhalen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.