Vive Le Voyage

Amsterdam Light Festival een expositie om nooit te vergeten

Amsterdam Light Festival

 

Wie Amsterdam zegt… zegt de Amsterdamse grachten. Want wat is er nou mooier dan deze drukke stad per boot te bezichtigen. Tijdens deze donkere dagen staat Amsterdam in het teken van lichtjes, lichtjes en nog meer lichtjes. Het Amsterdam Light Festival is dan ook een jaarlijks terugkerend lichtfestival dat in december en januari plaatsvindt en je gezien moet hebben. Wil je weten waarom? Lees dan snel verder!

Amsterdam Light Festival verlichte grachten

De exposities

Het lichtfestival bestaat uit diverse exposities met allerlei lichtkunstwerken van beroemde kunstenaars, designers en architecten, die zeker de moeite waard zijn! Het festival is zowel ter land als ter zee te bezoeken, maar het leukste is natuurlijk per boot door de Amsterdamse grachten. Het is hier veel minder druk dan op de weg en op het water dobber je rustig verder. Zo kan je gelijk ook op je gemak mooie foto’s maken waar je het thuisfront jaloers mee maakt. In Onderstaande afbeelding is het NEMO wetenschap en technologiemuseum te zien. Hierop zijn de lichtkunstwerken te zien. Je ziet het niet heel goed op de afbeelding, maar dit komt omdat dit kunstwerk zich rond het gebouw heen beweegt waardoor dit moeilijk te fotograferen is.

Amsterdam Light Festival NEMO

Lovers canal cruises

Langs NEMO vaar je onder nog meer grachten door. Onderweg wordt er door een gids verteld wat er allemaal te zien is en bij welke gebouwen of kunstwerken een korte stop wordt gemaakt. In de boot waren ingebouwde radio’s aanwezig, waarbij je je eigen oordopjes kan inpluggen. Op deze manier wordt de informatie verspreid en kom je alles te weten over elk lichtkunstwerk en de kunstenaar. Er zijn verschillende boten waar je uit kan kiezen. Er zijn zowel open als dichte en halfdichte boten, dus mocht je een koukleum zijn dan raad ik je de dichte boot aan. Onder het genot van een glaasje glühwein of chocomelk vaar je rustig ongeveer in 80 minuten door de Amsterdamse grachten.

Amsterdam Light Festival Lovers boot

Kunstwerken

Één van de kunstwerken wat gelijk al vanaf het begin van de boottocht opviel is de rode draad. Deze zogeheten ‘thin line’ is ontworpen door de Chinese kunstenaar Ai Weiwei en is maar liefst 6,5 km lang. Dit is zijn langste kunstwerk ooit en loopt door de gehele grachtengordel van Amsterdam. Zo zijn er nog meer kunstwerken die enorm opvielen, zoals een tunnel van lichtjes waarbij het lijkt alsof je even door de ruimte zweeft en aan de andere kant van de wereld beland. Of de lichtgevende huisjes die in 3D zijn gemaakt, terwijl je er toch doorheen kan kijken. Na deze huisjes kom je bij de 9 straatjes uit, oftewel de beroemde winkelstraatjes waar kleine cafétjes, knusse restaurantjes en unieke boetiekjes zitten gevestigd. Wil je nog meer inspirerende beelden zien? Neem dan zeker even een kijkje bij de blog van Ellie!

Amsterdam Light Festival verlichte huisjes

Mocht je nou ook benieuwd zijn naar de lichtkunstwerken en wil je deze unieke ervaring zelf meemaken? Neem dan snel een kijkje op de website van Lovers canal cruises.

 

 

 

 

 

Ik ben een vrolijke, enthousiaste levensgenieter die dol is op reizen. Italië heeft m'n hart verovert, niet alleen vanwege de Italiaanse keuken, maar ook vanwege de prachtige landschappen, de sfeer, het heerlijke klimaat en de vriendelijke locals. Verder vind ik het belangrijk om tijd te spenderen met dierbaren zoals familie en vrienden, leer ik graag nieuwe dingen kennen, kan ik moeilijk stilzitten en sta ik open voor elke opportunity die ik krijg.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.