Vive Le Voyage

3x waarom je het toffe Tilburg niet mag overslaan!

Dagje Tilburg

‘Wat een lelijke stad!’ Is vaak de eerste opmerking wanneer men voor het eerst in Tilburg komt. Niet zo gek als je bedenkt dat Tilburg tussen de twee prachtige historische steden Breda en Den Bosch in ligt. Neem de tijd om deze stad de leren kennen en je zult verbaast zijn door alle toffe plekken die deze stad te bieden heeft. Wij nemen jullie graag mee naar de drie hipste plekken voor een dagje Tilburg.

1. Spoorzone: the place to be voor creatievelingen

Na decennia lang in handen te zijn geweest van de NS, is de Spoorzone sinds een paar jaar eigendom van de gemeente. De bijzondere gebouwen zijn omgetoverd van een werkplaats voor de treinen en locomotieven, naar een creatieve en culturele place to be. Steeds meer toffe ondernemingen komen als paddenstoelen uit de grond:

  • Eetbar de Wagon: zoals de naam al doet vermoeden, eet je hier in een voormalig treinstel. Dit zorgt voor een originele extra dimensie aan je gebruikelijke biefstuk met friet.
  • Theater de Boemel: een ontmoetingsplek voor muziek- en theaterliefhebbers. Het podium wordt gebruikt als springplank voor nieuwe artiesten en voor professionals.

Dagje Tilburg

Naast de toffe plekken als De Wagon en Theater de Boemel is er nog veel meer te ontdekken in de spoorzone: Festival Mundial, Hall of Fame, RAW en de gemeente is nog niet klaar met dit gebied. Op de planning staan een foodmarkt, een wijnbar en een terras. Een heerlijk vooruitzicht als je het ons vraagt.

2. Dromen en dwalen in het Dwaalgebied

Het Dwaalgebied is ook al zo’n eigenzinnig stadsdeel van Tilburg. Je vindt hier een verzameling van authentieke zaken, vernieuwende healthy bars en unieke conceptstores, waar je heerlijk kunt eten, studeren en shoppen:

  • Re-Issue: hier shop je toffe sneakers die je nergens anders in de stad kan krijgen.
  • WAANzinnig: waar ze laten zien hoe divers de vegetarische keuken kan zijn.

Voor een weekendje Tilburg zit je in het Dwaalgebied ook helemaal op de juiste plek, want bij Hostel Roots overnacht je in prachtige themakamers gebaseerd op de trekpleisters van Tilburg. Een perfecte plek om je bezoek aan Tilburg te beginnen en te eindigen. Om een beter beeld te krijgen van het Dwaalgebied, kijk deze video:

Dagje Tilburg

3. Vaar mee op de toffe sfeer in de Piushaven

Jarenlang was het een industriële haven waar goederen de stad binnen kwamen. Inmiddels is het een hippe plek waar mensen heerlijk wonen en werken aan het water. Door deze verassende transformatie is het een levendige plek geworden met toffe winkels en heerlijke terrassen waar je geniet van de zon, het water en natuurlijk het bijbehorende hapje en drankje:

  • Kade living: in deze sfeervolle winkel vind je unieke accessoires voor het interieur en handige cadeauartikelen. Deze conceptstore heeft voor ieder wat wils en zo scoor je altijd wat leuks.
  • Falcon: dit is een uniek concept waarbij eten, drinken en winkelen samenkomen. Verschillende ondernemers delen dezelfde ruimte om hun producten tentoon te stellen. Je geniet hier van een heerlijk hapje eten en tegelijkertijd kan je de meubels kopen waar je op zit.

Dagje Tilburg

Naast de toffe winkels, restaurants en ijssalons worden er veel verassende evenementen georganiseerd op en bij het water. Zo geniet je er bijvoorbeeld van concerten of bierproeverijen en is er in de zomer zelfs een openlucht bioscoop. Kijk hiervoor welke evenementen er binnenkort plaatsvinden.

Dagje Tilburg

Benieuwd wat voor toffe dingen je nog meer kunt doen tijdens een dagje Tilburg? Lees dan over de lunchrooms in Tilburg die je ook echt niet mag missen.

Dit blog is geschreven door gastbloggers Noor Broers & Gitta de Rooij, studenten van de opleiding Toerisme aan NHTV Breda.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips en mooie reisverhalen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.