Vive Le Voyage

Fietsen door Sevilla, van highlights tot smalle kronkelstraatjes

Plaza de Espana

Sevilla: de Spaanse stad met de meeste zon uren, een prettig klimaat, tapas, sangria en ontelbaar mooie bezienswaardigheden. Je kan deze stad – dankzij de vele mogelijkheden – op veel verschillende manieren ontdekken. Omdat fietsen door Sevilla het leukst én makkelijkst is, doen daarom veel reizigers dit ook. Bovendien heeft Sevilla vlakke wegen net zoals in Nederland.

Tip: fiets door Sevilla met Baja Bikes. Zij bezorgen je een onvergetelijke tour langs de highlights van Sevilla!

plaza de españa Baja Bikes groepsfoto

Fietsen door Sevilla

Tijdens mijn citytrip in Sevilla, ben ik op de fiets gestapt samen met een Nederlandse gids van Baja Bikes. Deze drie uur durende fietstour bracht mij bij verschillende wijken en de oude binnenstad van Sevilla. Ik werd overspoeld met informatie over de geschiedenis van deze bijzondere stad. Zo ben ik door de oude stadswijk Triana gefietst, heb ik de Torre de Oro gespot, keek ik mijn ogen uit bij Plaza de España en heb ik uiteraard een aantal foto’s gemaakt bij de kathedraal van Sevilla. Deze stad is zeer gemakkelijk om per fiets te verkennen!

Mocht je nou liever zonder gids willen fietsen dan kan dat ook. Ben je helemaal weg van fietsen en van Spanje, dan is fietsen in Valencia ook zeker een aanrader!

Oude stadswijk Triana

Oude stadswijk Triana     

Geschiedenis van Sevilla

Voor wie denkt dat een lesje geschiedenis saai is die heeft het mis, want het kan ook leuk zijn! Sevilla kende een belangrijke bloeiperiode, in het tijdperk dat de Moren, Spanje en zuidelijk Portugal bezet hadden. De Moren vielen in het jaar 711 Spanje binnen, waarbij zij als doel hadden om het Iberisch schiereiland te veroveren. Binnen korte tijd veroverden zij Spanje en het zuidelijke deel van Portugal. Vervolgens veroverden de Moren Sevilla in 712. De manier waarop de Moren regeerden zorgde ervoor dat er een welvarende maatschappij ontstond. Hieruit kwamen vooruitstrevende ideeën op het gebied van belastingen en verdeling van rijkdom, deze droegen bij aan een groeiende welvaart. Daarnaast zorgden nieuwe landbouwtechnieken ervoor dat de voedselproductie en de levensverwachting steeg. Tot slot groeide Sevilla, binnen het Arabische rijk, zich uit tot één van de belangrijkste steden ter wereld.

Moorse invloeden Sevilla

De ‘mudejar’  stijl is nog overal zichtbaar in Sevilla. Tijdens het fietsen ben ik veel verschillende gebouwen in de ‘mudejar’ stijl tegengekomen. Deze kunststijl is een mengeling van moslim- en christelijke kunstvormen en wordt ook veel gebruikt in Marokko. Hierdoor lijkt het net of je je in Marrakech waant. Deze kunstvormen zijn vooral te zien op gevels en binnenruimtes door middel van ‘azulejos’. Deze keramische tegels zijn door de Moren, vanuit het Perzische rijk, meegenomen naar Spanje en Portugal. Deze Moorse invloeden zijn vooral goed te zien in het ‘Alcázar‘, het koninklijke paleis van Sevilla.

Koninklijk Paleis Alcázar

Koninklijk paleis Alcázar

Wil je nog meer ideeën opdoen voor je citytrip in Sevilla? Neem dan gerust een kijkje op de blog van Iris over betoverend Sevilla en laat je verder inspireren.

Mandy Theune ontdekte Sevilla samen met Baja Bikes per fiets. Dit blog is gebaseerd op haar persoonlijke ervaringen.

Ik ben een vrolijke, enthousiaste levensgenieter die dol is op reizen. Italië heeft m'n hart verovert, niet alleen vanwege de Italiaanse keuken, maar ook vanwege de prachtige landschappen, de sfeer, het heerlijke klimaat en de vriendelijke locals. Verder vind ik het belangrijk om tijd te spenderen met dierbaren zoals familie en vrienden, leer ik graag nieuwe dingen kennen, kan ik moeilijk stilzitten en sta ik open voor elke opportunity die ik krijg.

1 Comment

  1. Henny

    20 december 2018 at 15:47

    Hele leuke fietstour in Sevilla! Afgelopen oktober ook gedaan. Altijd top met Baja Bikes!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.