Vive Le Voyage

Nachtleven in Belgrado!

Het nachtleven van Belgrado in één woord: “Wow”. Wat een diversiteit! De Donau loopt door de stad heen en scheidt de oude en de nieuwe stad van elkaar. Deze rivier ligt vol met een soort van discoboten, een soort van grote woonboten waarin discotheken gevestigd zijn.

De eerste boot die we opstappen blijkt een salsa-avond te hebben. We zien alleen maar mooie mensen ontzettend fanatiek salsadansen. Een leuke plek om de avond te beginnen. Daarna kwamen we per toeval terecht in de Freestyler Club. Een club vol mooie mensen, goede muziek en een hele fijne uitgelaten sfeer. Absoluut een aanrader, maar eigenlijk denk ik niet dat je een verkeerde keuze kunt maken bij één van deze boten. Het hoogtepunt van het nachtleven lag wat mij betreft toch wel op de vrijdagavond. We keken Nederland-Spanje in een cultureel centrum samen met Nederlandse expats, georganiseerd door het Nederlandse consulaat. Een van de expats vertelde ons over een openlucht discotheek bij het Kalemegdan fort. Ik weet nog steeds niet of dit een eenmalig iets is, of dat het er ieder weekend is. Wat ik wel weet is dat als je de kans hebt en er in de zomer bent, je dit zeker even uit moet zoeken want het is absoluut de moeite waard. Uitzicht op het fort, op de achtergrond de rivier en de stad en goede muziek in een oplucht discotheek: het was een fenomenale beleving. Toen het plots keihard begon te regenen en mensen onverminderd hard uit hun dak bleven gaan wist ik het zeker, Belgrado met vrienden is amazing!

belgrado fort party

Wat een setting, wat een avond, wat een stad! Foto door @jaaphoogesteger.

sunset belgrado

Feesten tot de zon opkomt in Belgrado. Foto door @jaaphoogesteger.

Lees ook het artikel “Belgrado met vrienden”.

Deze blog is geschreven door gastblogger Jaap Hoogesteger.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips en mooie reisverhalen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.