Vive Le Voyage

Must-have voor je vakantie: Polarsteps!

Je gaat op vakantie, maar na terugkomst van een prachtige reis weet je niet precies meer wat je allemaal gedaan hebt en in welke volgorde. De familie verwacht een heel verslag, maar in plaats van het bijhouden van een dagboek heb je vooral genoten van de reis. Met de Polarsteps reisapp en website kun je beide doen!

Automatisch reisverslag bijhouden

Dankzij Polarsteps is de tijd van reisverslagen bijhouden verleden tijd. De app doet dit voor jou, zodat jij nog meer kunt genieten van je reis. Hij brengt letterlijk je reis in kaart zonder dat jij je telefoon uit je zak hoeft te halen. Je hoeft enkel in te stellen van wanneer tot wanneer je een reis gaat maken en hij begint automatisch op die datum met het bijhouden. Je kunt vervolgens zelf je verhalen, foto’s toevoegen aan je route.polarsteps

De reis kun je privé houden maar ook real-time delen met je familie en vrienden thuis. Zij kunnen niet alleen je route, foto’s en bezochte locaties terug zien, maar ook coole statistieken als de totaal afgelegde afstand, duur van je reis en ‘steps’ (tussenstops). Dit laatste legt hij vast als je een bepaalde tijd op 1 punt bent. Dankzij een slimme technologie detecteert hij zelfs automatisch welke stukken je met het vliegtuig hebt afgelegd.

Hoe zit het dan met mijn datakosten?

Je kunt zonder internet en GPS verbinding toch je reis bijhouden met deze app. Om de route te bepalen maakt hij namelijk gebruik van de locaties van telefoonmasten. Dit kost in tegenstelling tot GPS ook nauwelijks batterij!

Zodra hij verbinding maakt met WiFi upload hij alle gegevens naar jou persoonlijke online reisblog/interactieve wereldkaart. Tip! Dit moet je wel instellen, anders gebruikt hij je 3/4G.

Kritische noot

Ik word ontzettend enthousiast van dit soort apps, als reiziger en als nerd. Om toch een kritische noot toe te voegen. De app biedt helaas nog niet de mogelijkheid om video toe te voegen of een medereiziger te taggen of toe te voegen aan je verhaal. Het is dan ook een bèta-versie, dus dit zal vast nog komen!

En wanneer je niet in het bezit bent van een iOs apparaat, dan kun je helaas nog geen gebruik maken van deze te gekke app.

Ik heb hem al ingesteld voor mijn reis naar Cuba! Welke eerste trip gaat hij voor jou in kaart brengen?

De wereld ontdekken is het mooiste dat er is. Er zijn zoveel bijzondere plekken, culturen en mensen in de wereld, die verrijken je leven. Je maakt mij het meest gelukkig als ik de natuur in mag, dit geeft rust en energie. Ik kan mij blijven verwonderen over de schoonheid van de wereld. Midden en Zuid Amerika zijn bij mij favoriet, maar ook Europa en zelfs Nederland kunnen mij boeien.

4 Comments

 1. Marlies

  19 juli 2015 at 11:29

  Best handig dat je geen 3/4G nodig hebt hiervoor! Ik ga deze app denk ik uit proberen wanneer ik in Portugal ben!

  Marlies aka Magnificent Escape

 2. Marieke

  11 september 2016 at 09:44

  Hoi, ik ben naar Engeland en mijn verhalen slaat de app wel op. Maar als ik foto’s wil toevoegen, verdienen ze na 3 minuten en kan ik ze niet meer terug zien. Wat doe ik fout? :(

  Marieke.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.