Vive Le Voyage

Dit zijn de highlights van Zuidwest-Engeland

Zuidwest-Engeland Corfe Castle

There you go darling!” zegt de ober terwijl hij mijn perfecte English Blend Tea op tafel zet. Na twee dagen Zuidwest-Engeland ben ik nog steeds verrast door de lieve manier waarop de Engelsen me aanspreken. De openhartigheid is niet het enige wat me verrast; wat is het hier mooi! Ik ben hier nog maar net, maar Zuidwest-Engeland heeft mijn hart al gestolen. Stiekem ben ik dan ook een klein beetje jaloers op Megan Markle. Niet vanwege de royal wedding met Prins Harry (oké dan, een klein beetje), maar omdat ze permanent in dit schitterende land mag wonen. Ik was slechts een weekend in Zuidwest-Engeland, maar heb al enkele highlights voor je die je tijdens je bezoek niet mag overslaan!

Zuidwest-Engeland Stonehenge

A trip back in time: Stonehenge en Bath

Save the best for last gaat in dit geval niet op voor mij. Ik knal meteen mijn absolute favoriet op je scherm; Stonehenge! Dit magische monument uit de Jonge Steentijd maakt een enorme indruk op mij. Wanneer je om de stenen cirkel wandelt krijg je het gevoel in een andere eeuw te zijn. De precieze functie van Stonehenge blijft een raadsel voor onderzoekers en dat maakt een bezoek misschien nog extra bijzonder.

Op een klein uurtje vanaf Stonehenge ligt Bath, een prachtige stad gebouwd voor plezier en ontspanning. Deze stad stamt uit de Romeinse tijd en daar wordt je tijdens je bezoek goed aan herinnerd. Absoluut hoogtepunt aan je bezoek zijn de Roman Baths, een eeuwen oude tempel- en badcomplex dat boven een hete bron is gebouwd. Dat de naam Bath hier van af stamt hoeft deze captain obvious vast niet verder uit te leggen.

Tip: vanuit Bath kun je een prima tour boeken naar Stonehenge, vraag er naar bij de informatiekiosken!

Zuidwest-Engeland the Roman Baths

Zuidwest-Engeland barst van de World Heritage Sites

Naast Bath en Stonehenge – beiden UNESCO Werelderfgoed – is ook de eeuwenoude kust van Zuidwest-Engeland een ware highlight. De Jurrassic Coast is een 95 mile lange kustlijn met een leeftijd van 185 miljoen jaar! Hier worden nog steeds fossielen gevonden, met name op het strand van Exmouth en Swanage. Dat laatste dorpje is overigens een enorm schattig kustplaatsje waar je zeker een fish & chips moet eten om je bezoek compleet te maken! Vanuit Swanage kun je een prachtige wandeling maken naar Old Harry Rocks, twee enorme witte kalkstenen die voor de kust staan. Met een schitterend uitzicht over zee maken ze een goede fotostop. Helaas was het tijdens mijn bezoek zo mistig dat ik ze vanaf de weg niet kon zien liggen. Een goed excuus dus om terug te gaan naar Zuidwest-Engeland!

Van de prehistorie naar de Middeleeuwen

We dalen iets verder af naar Zuidwest-Engeland, naar Isle of Purbeck (Dorset) om precies te zijn en nemen een sprong door de tijd. Wanneer je de omringende vallei binnen rijdt zie je hem in de verte al liggen: Corfe Castle. Deze kasteelruïne reikt trots boven een kleine heuvel uit. Corfe Castle was één van de belangrijkste strongholds in Engeland. Het kasteel werd na de Engelse Burgeroorlog deels gesloopt zodat het niet meer hergebruikt zou worden. Delen van het kasteel werden gebruikt om de huizen in het naastgelegen dorp te bouwen, waardoor het op de dag van vandaag een van de populairste attracties van het graafschap Dorset is geworden.

Zuidwest-Engeland Corfe Castle

Tip: Ik maakte al mijn uitstapjes vanuit de badplaats Bournemouth. Vanaf hier kun je makkelijk op een dubbeldekker (yay!) stappen die je langs alle hoogtepunten van Zuidwest-Engeland brengt! Ook een uitstapje naar Londen of Oxford kun je prima vanuit Bournemouth maken.

Ik verbleef slechts een weekend in Zuidwest-Engeland en weet dat er nog veel meer te ontdekken is in deze prachtige regio. Heb jij nog tips voor mijn volgende reis naar deze streek?

Ik heb een passie voor reizen en een eeuwige liefde voor Zeeland. Als afgestudeerde NHTV’er houd ik mij graag bezig met het schrijven over schitterende bestemmingen. Ik ben gek op water en wil dan ook altijd dicht bij zee zijn. Zwemmen, snorkelen en surfen zijn dan ook een absolute must tijdens mijn reizen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.