Vive Le Voyage

Verrassend Liverpool: De leukste bezienswaardigheden

Liverpool: De thuishaven van The Beatles en de voetbalclubs Liverpool CF en Everton. Naast deze drie grootheden zijn er nog meer redenen om deze stad te bezoeken. Slenter door de gerenoveerde haven en geniet van de gezelligste pubs en leukste winkels. Er is een ruime keuze aan musea, waarvan ze allemaal gratis zijn, behalve het Beatles Museum.

Het centrum van Liverpool

Vanaf het treinstation zijn alle bezienswaardigheden op loopafstand gelegen. De eerste opvallende gebouwen die je ziet zijn de hoge televisietoren en Georges Hall: Een prachtig gebouw met een rechtbank, concertzaal en balzaal. Ook het World Museum ligt hier. Dit is een indrukwekkend museum van 5 verdiepingen over de aarde, de ruimte en vele diersoorten. Williamson Square is het middelpunt van het centrum. Vanuit hier loop je ook makkelijk naar de bekende winkelstraten Lord Street en Church Street.

Tip: Ga eens naar binnen bij ‘Rococo’: Een druk en gezellig theehuis met vele lekkernijen.

liverpool george hall

Albert Dock

Aan de rivier The Mersey ligt Albert Dock in het havengebied van Liverpool. Albert Dock staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. Vroeger waren dit een aantal pakhuizen, maar deze zijn inmiddels totaal gerenoveerd. Tegenwoordig is het een toeristische trekpleister met veel cafés, restaurants en musea. Loop je een stukje verder richting Pier Head, dan kom je vanzelf het beroemde Beatles standbeeld tegen.

liverpool beatles statue

Liverpool Cathedral en Metropolitan Cathedral

Deze totaal verschillende kathedralen hebben beide hun eigen bijzonderheden. De opvallend roodkleurige Liverpool Cathedral ligt op de heuvel van St. James Mountain. De toren is ruim 100 meter hoog en 189 meter lang. Vanaf de klokkentoren heb je een prachtig uitzicht over de stad. Met meer dan 10.000 pijpen staat hier ook het grootste orgel van Groot-Brittanië. De Metropolitan Cathedral is een bijzondere moderne kerk door zijn architectuur. De kerk heeft de vorm van een wigwam. De architect won met dit ontwerp een internationale competitie. Binnen zijn de enorme kapellen en de grote hal met veel glas in lood ook te bezichtigen.

Liverpool een saaie grauwige industriestad? Ik denk van niet! Een goede sfeer, alles is op loopafstand te bereiken en erg overzichtelijk. Van de bovenstaande bezienswaardigheden krijg je in een dag al een goede indruk van de stad.

Tip: Combineer Liverpool en Manchester in een stedentrip. Met de trein reis je in een uur voor weinig ponden naar deze stad.

Wil je meer indruk krijgen van deze stad? Bekijk dan de aftermovie van mijn stedentrip naar Liverpool en Manchester.

 

 

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.