Vive Le Voyage

Betoverende colleges in Oxford

In ‘de stad van de dromerige spitsen’, oftewel Oxford gelegen in Engeland, heb je constant het gevoel dat je door een openluchtmuseum loopt. Dit komt voornamelijk door de bijzondere architectuur van de universiteitsgebouwen. De universiteit van Oxford is één van de oudste overlevende universiteiten ter wereld en bestaat uit 38 verschillende colleges. Ieder college heeft zijn eigen eetzaal, bibliotheek, kapel en bar. Wanneer je in Oxford bent is het zeker de moeite waard om een college te bezoeken. Om de keuze wat makkelijker te maken heb ik 3 colleges die de meeste indruk op mij hebben gemaakt op een rijtje gezet.

De 3 meest indrukwekkende colleges in Oxford

  • 1. Christ Church
    Christ Church is indrukwekkend vanwege de enorme omvang en de prachtige kathedraal. Het is opgericht in de 16e eeuw en uitgegroeid tot één van de grootste colleges van de universiteit van Oxford. De eetzaal en de trappen zou je kunnen herkennen, want deze dienden als decor in de Harry Potter films. Wandel na het bezichtigen van Christ Church via Christ Church Meadow richting de Theems. Geniet daar van een pint bij de traditionele Engelse pub ‘The Head of the River’. Cheers!
Christ Church - Betoverende colleges in Oxford - Vive Le Voyage

Christ Church

  • Trinity College
    In hartje Oxford aan Broad Street vind je Trinity College. Trinity is opgericht in de 16e eeuw en is een middelgroot college. De kapel en de tuinen zijn schitterend! Zodra je bent uitgekeken is het leuk om naar Blackwells Bookshop te gaan. Deze boekenwinkel heeft een reusachtige ruimte onder de tuin van Trinity College gecreëerd. Boekenliefhebbers kunnen hier hun lol op! Van dit culturele uitje krijg je natuurlijk dorst. Om de dorst te lessen ga je naar de The White Horse, de pub waar Inspector Morse is opgenomen.
  • Magdalen College
    Heb je zin in een mooie wandeling? Dan raad ik aan om Magdalen College te bezoeken. Dit college werd in 1458 gesticht en heeft naast de prachtige gebouwen een gigantisch tuin en zelfs een hertenpark. Je kunt hier uren struinen en genieten van de idyllische omgeving. Vergeet je camera niet want deze plek is zeer fotogeniek! Nadat je de perfecte kiekjes hebt geschoten is het leuk om via High Street weer terug te lopen naar het centrum van Oxford. Je komt onder andere langs de Covered Market en hier kan je de lekkerste chocolate chip koekjes ooit scoren bij Ben’s Cookies.
Betoverende colleges in Oxford - Vive Le Voyage

Eén van de gebouwen van Magdalen College

Bezoeken van de colleges

Het is lastig om te zeggen welk college het mooist is omdat ze allemaal hun charme hebben. Zo is Worcester College geweldig vanwege de prachtige tuinen en Merton College is bijzonder omdat het lijkt alsof daar de tijd heeft stil gestaan. Hertford College is beroemd vanwege het meest gefotografeerde punt van Oxford: de Bridge of Sighs. Kortom, Oxford telt veel mooie colleges, maar de drie bovenstaande zijn gegarandeerd de moeite waard om te bezoeken.

Tip: Houd er rekening mee dat ieder college verschillende openingstijden heeft en dat je bij sommige colleges entreekaartjes moet kopen. Op deze website staat alle informatie en de links naar de individuele websites van de colleges.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.