Vive Le Voyage

Do’s & Don’t in Costa Rica

In plaats van je alleen te vertellen waar je absoluut heen moet in Costa Rica wil ik je ook vertellen wat je gerust over kunt slaan. Onderstaand daarom de twee must do’s en een don’t.

Laten we met het leuke beginnen, de must do’s.

collage-corcovado

Corcovado

Ik schreef er vorige week al een blog over, Corcovado: Dé plek voor op je bucketlist. Als je dol bent op natuur dan is dit ‘the place to be’. De natuur hier is overweldigend en dit mag je dan ook niet overslaan als je in Costa Rica bent.

Je kunt er komen met een boottaxi, vliegtuig of je auto. Dit laatste is zeker niet aan te raden.
Wij zijn er met de boottaxi heen gegaan en hebben onze huurauto en een deel van onze bagage laten staan bij het opstappunt van de boottaxi. Dit wordt goed bewaakt, dus je kunt je auto hier met een gerust hart laten staan. De bootrip zelf is fantastisch! Je vaart langs mangrove bossen, komt als je geluk hebt een krokodil tegen en dan vanuit de rivier, hoppa de zee op. Met je kleine bootje schiet je over de golven en dit is erg leuk. Nog leuker zijn de dolfijnen die met je boot mee zwemmen en de walvissen die je kunt spotten.

Een ervaring die je nooit vergeet.

collage-montezuma

Montezuma

Ook wel montefuma genoemd. Er wordt namelijk nogal veel marihuana gerookt, want dit is onderdeel van de surferscultuur en die is daar zeer sterk. Dit maakt het een vrolijk, gezellig en uniek gebied om naar toe te gaan.

Je kunt er met de ferry of de auto heen. Wij hebben de ferry genomen, hier kan je auto ook op. Dit was korter voor ons, maar ligt natuurlijk aan waar vandaan je vertrekt. Als je eenmaal aankomt zul je ontdekken dat de natuur minder ongerept is dan de wegen. De wegen zijn bizar slecht, dus ga er heen met een 4×4 (auto met vierwielaandrijving). Wij hebben de tofste routes afgelegd en door rivieren gecrosst met onze top Toyota Rav. Dat is echt te gek om te doen.

Doen daar:
1. Huur een quad. Dit is een leuke manier om het gebied te verkennen en van strandje naar strandje te crossen.
2. Ga een canopy doen. Canopy (ook wel ziplinen genoemd) is het in een harnas aan een kabel hangen waarna je naar beneden raast. 

Tip voor een hotel? Manalá hotel in Santa Teresa. Een prachtig hotel, op een goede locatie tegen een scherpe prijs.

collage-san-jose

San Jose

De don’t van Costa Rica. De lokale mensen hebben ons afgeraden San Jose te verkennen, dit zou zonde van onze tijd zijn. We besloten toch een middagje de stad te willen verkennen en ik kan je vertellen dit was meer dan genoeg. De stad is vrij troosteloos. Er moet wel gezegd worden dat wij in Costa Rica waren in de winter/regenseizoen.

Het theater is wel leuk om te zien en er zijn leuke marktjes met toeristische spullen, maar ik zou je aanraden na een dag door te rijden. Naast dat de stad niets te bieden heeft ligt het ook in een dal en blijven de wolken hier in hangen. Dit maakt dat het vaak uren regent (hard!) en onweert. Uiteraard kun je de eerste dagen in San Jose slapen en vanuit daar mooie dingen bezoeken als nationaal park Braullio Carrillo, maar meer dan 3 nachten in totaal moet je er niet zitten. Dan moet je lekker doorrijden en het mooie, eigen (niet verpest door Amerikanen) Costa Rica leren kennen.

De wereld ontdekken is het mooiste dat er is. Er zijn zoveel bijzondere plekken, culturen en mensen in de wereld, die verrijken je leven. Je maakt mij het meest gelukkig als ik de natuur in mag, dit geeft rust en energie. Ik kan mij blijven verwonderen over de schoonheid van de wereld. Midden en Zuid Amerika zijn bij mij favoriet, maar ook Europa en zelfs Nederland kunnen mij boeien.

1 Comment

  1. Co

    22 oktober 2016 at 17:20

    Leuke blog, nu wil ik heel graag terug naar Costa Rica. Zowel Corcovado als Montezuma heb ik gemist, vooral Corcovado klinkt heel gaaf. San José heb ik ook overgeslagen, meer dan genoeg van gezien toen ik van het ene busstation naar het andere busstation moest reizen ;)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.