Vive Le Voyage

Top 3 – mooiste nationale parken van Costa Rica

1. Corcovado

Ik schreef er al over in mijn twee eerdere blogs over Costa Rica. Dit is een must-see! De natuur in Corcovado is enorm gevarieerd: van drassige moerassen tot paradijselijke stranden. De ongerepte jungle herbergt een rijke dierenwereld. Bijna alle diersoorten uit Costa Rica zijn hier in 1 park terug te vinden. Ook de gevaarlijke dieren als slangen, krokodillen, jaguars en puma’s zijn hier te spotten. Dat is ook de reden waarom je dit park enkel mag betreden met een gids.

Rondom het schiereiland zwemmen veel dolfijnen en walvissen. Wij konden vanaf het strand de walvissen voorbij zien zwemmen en onderweg naar het national park zwommen ze vlakbij onze boot, magisch!

p1010264klein

p1010352-klein

2. Braulio Carrillo National Park

Het park ligt op de Cordillera Volcánica Central, tussen de vulkaan Irazú en de Poás, ten noordoosten van San José. Onderweg naar dit park snap je meteen waarom dit regenwoud ook wel cloud forest genoemd wordt, de mist is enorm dik en het is aan te raden je regenjas mee te nemen.

Dit unieke klimaat zorgt voor een enorme diversiteit aan flora en fauna. Je kunt het regenwoud deels door wandelen met een gids en bekijken vanuit een kabelbaan, zeker de moeite waard!

img_2653klein img_2762klein

3. Rincon de la Vieja

Dit laatste park hebben wij helaas niet bezocht, maar deze staat nog altijd op mijn bucketlist.

Dit nationale park staat bekend om zijn surreële sfeer. Door de aanwezigheid van diverse vulkanen heeft het een bijzonder karakter. Pruttelende zwavelmeren, immense woudreuzen en watervallen die voor verkoeling zorgen. Het park is een aanrader voor iedereen die weg van de massa wil, want het is namelijk geen toeristische plek. Je mag hier dan ook alleen doorheen wandelen. Rincon de la Vieja ligt in het noorden van Costa Rica, vlak bij de grens met Nicaragua.

En Manuel Antonio dan?

Manuel Antonio wordt in veel blogs genoemd als een van de mooiste nationale parken van Costa Rica. Waarom hij dan niet in mijn top 3 staat?

Manuel Antonio is gemaakt. Er liggen goede paden en de dieren zijn niet schuw. De natuur hier is omgezet tot attractie en dat merk je, hoe mooi het park ook is.

Het is een klein park met slechts een aantal kilometer aan wandelpaden. Het park is hierdoor toegankelijk voor jong en oud en de kans ik vrij groot dat je dieren spot. Zeker als je een luiaard wil spotten, zit je hier goed. De moeite waard om te bezoeken, maar dan wil ik je aanraden dit aan het begin van je trip te doen. Dan ben je nog onder de indruk van de natuur en de dieren die je ziet, maar ben je al in één van de bovengenoemde parken geweest en kom je vervolgens hier, dan is de kans dat het tegenvalt erg groot. Het strand is wel echt genieten, dus daarom alsnog een aanrader om te bezoeken.

img_3228klein

p1010160klein

De wereld ontdekken is het mooiste dat er is. Er zijn zoveel bijzondere plekken, culturen en mensen in de wereld, die verrijken je leven. Je maakt mij het meest gelukkig als ik de natuur in mag, dit geeft rust en energie. Ik kan mij blijven verwonderen over de schoonheid van de wereld. Midden en Zuid Amerika zijn bij mij favoriet, maar ook Europa en zelfs Nederland kunnen mij boeien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.