Vive Le Voyage

Corcovado: Dé plek voor op je bucketlist

National Geographic noemt het niet voor niets ‘One of the most biologically intense places on Earth’. Als je er bent geweest weet je waarom!

Corcovado National Park ligt in Costa Rica’s Osa Peninsula. Dit park neemt meer dan 40% in van deze regio en is het laatste grote oppervlak met tropisch regenwoud in Midden-Amerika. Het is een paradijs voor de natuurliefhebber!

Een met de natuur

Corcovado is niet bezaaid met toeristen en er zijn geen auto’s, er heerst simpelweg rust, heerlijk! Er zijn slechts een aantal accommodaties op Corcovado. Het meest bekend zijn die op Drake Bay, maar ik kan je zeker aanraden om een paar baaien verder te gaan en te overnachten in Corcovado Adventure Tent Camp. Ik ben absoluut geen kampeerder, ik noem het altijd kramperen, maar dit vond ik de meest indrukwekkende accommodatie die ik heb gehad in Costa Rica.
Je slaapt in een luxe tent, maar bent enorm dichtbij de natuur. De apen lopen over je tent, je kunt relaxen in de natuurlijke jacuzzi, de zee sust je in slaap en de vogels maken je in de ochtend wakker. Je zit midden in de natuur en leeft met de natuur en dat is een ervaring om niet snel te vergeten.

Je kunt zelf een flink stuk lopen over een pad, van het ene strand naar de andere, maar op een gegeven moment kom je aan bij het national park en daar is het alleen toegankelijk met gids. Reden: er lopen hier puma’s, krokodillen en andere exotische (bedreigde) dierensoorten rond. Om jou en hen te beschermen kun je daar dan ook alleen een hike doen met gids. Dit is zeer zeker aan te raden. Wij hebben onze ogen uitgekeken en de meest diverse flora en fauna gezien waar dan ook op Costa Rica. Het begint al met de boottocht erheen. De walvissen sprongen uit het water op slechts een kleine afstand van onze boot. Werkelijk wonderbaarlijk!

Onderstaand een fotocollage van een deel van het mooi’s dat je te wachten staat als je daar bent, meer dan die beelden zijn er niet nodig om ervoor te zorgen dat jij dit op de bucketlist zet denk ik.

collage-corcovado-laura-arends

 

De wereld ontdekken is het mooiste dat er is. Er zijn zoveel bijzondere plekken, culturen en mensen in de wereld, die verrijken je leven. Je maakt mij het meest gelukkig als ik de natuur in mag, dit geeft rust en energie. Ik kan mij blijven verwonderen over de schoonheid van de wereld. Midden en Zuid Amerika zijn bij mij favoriet, maar ook Europa en zelfs Nederland kunnen mij boeien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.