Vive Le Voyage

Van Notting Hill tot aan SUSHISAMBA: dit zijn 6 highlights voor een dagje Londen!

Londen, een mengelmoes van typische zwarte taxi’s, rode telefooncellen, en de beroemde dubbeldekkers. Shopaholics worden als een magneet naar Oxford Street en Harrods getrokken, terwijl foodies de culinaire markten betreden. Liever de bekende highlights ontdekken? De rode hop on, hop off dubbeldekkers doen niets liever dan Londen van haar beste kant laten zien. Deze stad in één dag beleven? Het kan! WhatsApp je reisbuddies, pak je tas in en GO voor een dagje Londen, want Londen is calling!

Highlights voor dagje Londen

Persoonlijke noot: op zaterdag 15 september had ik tien volle uren om Londen te ontdekken en dat is gelukt. Drop je bagage af bij een bagagedepot, koop een metrodagkaart om vervolgens de eerste underground te pakken om langs deze zes hotspots te struinen. Vergeet je niet dat je hier eerst rechts moet kijken om de straat over te steken? 

1. Notting Hill, een goed begin voor een dagje Londen

In deze wijk maak je kennis met de gekleurde huizen van Portobello Road. Ontwijk de drukte van de stad in het bekende Hyde Park om vervolgens oog in oog te staan met het ‘bescheiden’ Kensington Palace, waar Prins Harry en Meghan hun intrek hebben genomen in de Nott Cott. 

Highlights voor dagje Londen

Underground: Notting Hill Gate

2. Rich & famous snuiven in Knightbridge

Knightbridge, de wijk van de rich & famous. Met de warenhuizen Harrods en Harvey Nichols is het moeilijk om deze wijk over te slaan. Zodra je Harrods binnenkomt, lijkt het alsof je belandt bent in een sprookje. Van de Foodhall tot de andere 330 afdelingen: deze plek is goud waard. Wist je dat Harrods even groot is als alle vestigingen van de Bijenkorf in Nederland? 

Underground: Knightbridge

3. Shoppen, shoppen en nog eens shoppen in Oxford Street

Shopliefhebbers opgelet! Deze hotspot is speciaal voor jullie. Oxford Street is de belangrijkste slagader van Londen als het gaat om winkelen. Midden in het hart van Londen openen honderden winkels elke dag hun deuren om jou te voorzien van een flinke portie shop-plezier.

Highlights voor dagje Londen

Underground: Oxford Circus

4. Piccadilly Circus en China Town: aan kleur geen gebrek!

Van Oxford Street naar Piccadilly Circus, een verkleinde versie van de Times Square in New York City. Laat je omringen door de gigantische beeldschermen. Hebben je ogen nog niet genoeg kleur gezien? Breng dan een bezoek aan M&M’s World of wandel onder de poort door naar China Town, waar de gezellige sferen je omarmen. 哦,你好倫敦 (Oh hello Londen!)

Underground: Piccadilly Circus

5. Cliché eyecatchers: Londen Eye en Big Ben

Denk je aan Londen, dan denk je aan de Londen Eye en de Big Ben. Al bezoek je deze plek alleen om een Instagram-waardige foto te maken. Je moet deze twee eyecatchers in levende lijve gezien hebben!

Highlights voor dagje Londen

Highlights voor dagje Londen

Underground: Westminster

6. Zoek de hoogte op bij SUSHISAMBA

SUSHISAMBA was toch wel (letterlijk) het hoogtepunt van mijn dagje Londen. Met de lift schiet je naar dit kleurrijke restaurant, waar je smaakpapillen getrakteerd worden op Michelin waardige sushi. Bestel bijvoorbeeld de Tiger Maki Takuwan, mhhh! Voorproefje doen? SUSHISAMBA is ook te vinden in Amsterdam. 

Underground: Liverpool Street

Leestips: liever struinen langs stalletjes op de markt? Bezoek dan dé markten van Londen.


Dit blog is geschreven door gastbloggers Ellen en Dianne, studenten van de opleiding Toerisme aan Breda University. 

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips en mooie reisverhalen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.