Vive Le Voyage

Ontdek 4 smakelijke hotspots in Brussel

We kennen Antwerpen, Gent, Brugge en Luik met de daarbij behorende stadsfavorieten als de Luikse Wafels, de Antwerpse frieten, de Brugse kletskoppen en de Gentse Mastel. Wat meteen opvalt is dat deze bestemmingen zich allemaal in Vlaanderen bevinden. Maar wat weten we nu eigenlijk over de gastronomie van Wallonië en wat kunnen we er van verwachten? Deze zoektocht begint in het veelzijdige Brussel, waarbij we je meenemen naar de vier karakteristieke food hotspots van deze Europese hoofdstad. Lees je mee?

1. Pistolet: Crème de la crème van Belgische producten

Stipt op nummer één staat in dit rijtje Pistolet Original. Dit lunch café wordt gekenmerkt door zijn vrolijke interieur en eigenaardig producten op de seizoensgebonden menukaart. Het concept van het café is het aanbieden van de ‘vergeten producten en delicatessen’. Hiervoor duikt de zaak diep in het verleden van de gastronomie van België. Denk hierbij aan streekproducten als jam, pens of speculaaspasta. En het leuke is dat niemand hier opkijkt als je een appetijtelijk broodje besteld samen met een glaasje wijn of een Belgisch biertje. De prijzen van de broodjes en alle andere bijgerechten zijn te vergelijken met de lunch cafés in Nederland. 

Beenhouwersstraat 44, 1000 Brussels

Food hotspots in Brussel, België

2. Le Local: lokaler wordt het niet!

De naam van dit restaurant verklapt al snel wat we kunnen verwachten. Heerlijke lokale en seizoensgebonden producten. Het minimalistische en eerlijke interieur weerspiegelt de duurzame en eco-vriendelijke sfeer van het restaurant. Je kunt bij Le Local terecht voor een lunch, brunch of een diner. 

Langehaagstraat 51, 1000 Brussel

3. Maison Dandoy: de enige échte

Iedereen kent de befaamde Luikse wafels, maar ben je ook al bekend met de Brusselse wafels? Bij Maison Dandoy vind je de beste wafels van de stad, of misschien zelfs België! Het verschil tussen deze wafels zit hem in de vorm, textuur en garnering. Voor een Brusselse wafel betaal je gemiddeld €6,00. Maison Dandey heeft meerdere locaties in Brussel. Die in de Boterstraat was de allereerste locatie van Maison Dandey. 

Boterstraat 31, 1000 Brussel 

Food hotspots in Brussel, België

4. Viva M’Boma: culinaire cuisine

Eindig je dag met een bezoek aan het culinaire restaurant Viva M’boma. Viva M’boma is een puur Belgisch restaurant en is dan ook de ideale plek om de oude Brusselse gerechten te ontdekken. Denk hierbij aan de beroemde Brusselse choesels, stoofvlees, lever, lams- of kalfszwezerik. Deze kwaliteitsgerechten worden geserveerd met respect voor de Brusselse tradities. De gemiddelde prijs á la carte, gebaseerd op driegangen exclusief drankjes, is €33,00. 

Vlaamsesteenweg 17, 1000 Brussel

Mis jij nou nog een populaire hotspot of heb je ooit een bezoekje gebracht aan een van de locaties uit het lijstje? Deel dan jouw ervaring in de reacties!


Dit blog is geschreven door gastbloggers Doreen en Amber, studenten van de opleiding Toerisme aan Breda University. 

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips en mooie reisverhalen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.