Vive Le Voyage

Gerona als nieuwe opkomende stad in Spanje

opkomende stad-3

Een heerlijke stad als begin van een roadtrip of gewoon voor een weekendje weg. Het maakt allemaal niet uit, want Gerona is als opkomende stad, is niet te missen!

opkomende-stad-1

Vanwege het feit dat Gerona goed gelegen ligt tussen Barcelona en Madrid, maar ook dicht bij alle Nederlandse zomervakantie bestemmingen als de Costa Brava, wordt het steeds populairder. Een echte opkomende stad, zoals een local mij zelf vertelde tijdens een etentje, maar daar straks meer over.

Opkomende stad, waarom?

Zoals ik net al vertelde is Gerona een enorm opkomende stad. Toen ik aan het kijken was voor een hostel, kon ik er slechts één vinden. Ik sliep in “Bed in Girona” omdat dit mijn eerste ervaring was met het verblijven in een hostel vond ik het best wel spannend, maar de mensen waren hartstikke spontaan en aardig, waardoor ik mij geen moment onveilig heb gevoeld.

opkomende-stad-3

Gewoon heerlijk voor twee dagen

De tweede reden waarom Gerona een opkomende stad is, is omdat het gewoon een heerlijke stad is voor twee dagen. Het is niet heel groot, daardoor erg knus, en alles is makkelijk aan te wandelen. De muur die rondom Gerona staat, geeft daarnaast ook een mooi uitzicht over de stad. Op mooie zonnige dagen met een blauwe lucht is het bekijken van de zonsondergang een zekere must. De muur is ook gemakkelijk te beklimmen met jonge kinderen.

Om even terug te komen over het etentje met de local… Dit was met een Catalaanse vrouw die Engelse les geeft aan Catalaanse kinderen en al jaren in Gerona woont. Zij vertelde mij dat ze het voornamelijk leuk vindt dat er zoveel nieuwe, goede restaurants worden geopend in Gerona. Dit heeft profijt voor de werkgelegenheid en verder natuurlijk ook leuk om lekker uit eten te gaan, want daar zijn de Catalanen dol op.

opkomende-stad-2

Heb jij je koffers al gepakt? Zo ja, dan kan je na Gerona misschien gelijk door naar Cadaqués, want deze plek is zo aanbenemend mooi!

Op het strand met een kampvuur kijkend naar een sterrenhemel. Heel simpel maar ik noem het rijkdom. Het vliegtuig, een auto of trein instappen en levenservaringen opdoen, voor hoelang dan ook. Niet altijd even simpel, maar toch noem ik het rijkdom. Met reizen ontwikkel ik mezelf, het geeft mij energie, ik voel mij vrij en onbezonnen. Het laat mij het leven relativeren. Daarom noem ik reizen rijkdom. Reizen, iedereen zou het moeten doen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.