Vive Le Voyage

5 tips voor een nacht stappen in Groningen

Er gaat niets boven Groningen! En dat klopt want er zijn weinig steden die aan Groningen kunnen tippen. De stad staat bekend als studentenstad en zoals elke studentenstad, heeft Groningen een uitbundig nachtleven… sluitingstijden voor kroegen? Die bestaan niet.

Vroeger was het zo dat elke kroeg open mocht blijven zo lang er een live optreden was maar tegenwoordig gaat het nachtleven in Groningen door tot het licht wordt. De stad heeft talloze leuke kroegen en cafés en ondanks dat de nachten lang zijn, wil je van te voren wel weten waar het in Groningen het leukst is. Daarom geven we de top 5: Uitgaan in Groningen.

1. De Uurwerker: Koffie, pizza en bier!

Dit is de studentenspot van de stad Groningen. Geopend voor een kop koffie in de ochtend tot een biertje aan het einde van de werkdag. Maar ook voor een hapje eten ben je bij de Uurwerker aan het juiste adres. Ze staan bekend om hun houtoven pizza’s met een flinterdunne bodem en verse ingrediënten. Voor de mensen die onbekend zijn in Groningen kunnen zij hier de perfecte sfeer proeven van de studentenstad. Kortom de Uurwerker is een goed begin van een nacht in Groningen.

uurwerker-uitgaan-groningen

2. &zo Nightclub: Afwisselende nachten vanaf 00:00

Deze sfeervolle nachtclub is gevestigd in een pakhuis aan de gracht en is elke donderdag, vrijdag en zaterdag geopend vanaf 0:00. De muziekstijl verschilt elke avond. Zij draaien commerciële dance muziek tot urban, classics en house muziek. Aan de deur hanteren zij een minimale leeftijd van 21, dus als je de dronken studenten in de drukkere kroegen in Groningen wilt vermijden dan is nachtclub &zo de perfecte locatie voor jou.

3. Chupitos: Dé shotjesbar!

Een populaire plek om goed van start te gaan of gewoon als kroegje tussendoor. Chupitos is een echte shotjesbar en zij bieden meer dan 150 verschillende soorten shotjes die bekend zijn in alle uithoeken van de wereld. Tijdens je stapavond kan een bezoekje aan Chupitos absoluut niet ontbreken.

4. Het Pakhuis: Dj’s of live muziek

Het Pakhuis is geopend in 1973 en was in die tijd een kunstenaarscafé maar de nieuwe eigenaren hebben het pakhuis in 2007 totaal vernieuwd. In de avond kan je hier lekker eten en in de nacht is Het Pakhuis een belangrijke uitgaansgelegenheid. In het pakhuis is het altijd gezellig druk en wisselt avonden af met dj’s en live muziek.  

eerste-afbeeldingen-groningen-uitgaan-groningen

5. Warhol: Thuisbasis voor muziekliefhebbers

Nachtcafé Warhol is de thuisbasis voor muziekliefhebbers en heeft al veel verschillende artiesten te gast gehad. Er hangt een open sfeer en is erg populair bij de internationale studenten uit de stad. Een leuk detail is dat Warhol het initiatief neemt om met een lagere bierprijs de andere horeca te stimuleren en te voorkomen dat de toenemende inkoopprijs voor bier verrekend wordt op de bezoekers. Warhol draait alternatieve muziek en is de plek waar studenten heengaan om de avond in een leuke sfeer af te sluiten.

Deze blog is geschreven door gastbloggers Dennie en Tom. Zij studeren Toerisme & Leisure aan de NHTV in Breda.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips en mooie reisverhalen.

1 Comment

  1. Hipevenementen.nl

    26 juli 2017 at 13:43

    Coole tips! Ik ga toevallig over een paar weken naar Groningen. Ik zal de tips in gedachten houden. Succes met jullie blog!
    Groetjes,
    Saskia

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.