Vive Le Voyage

Waarom Porto terecht de meest kleurrijke stad van Portugal is

De liefde van de inwoners, het lekkerste vis en beste Port. Daarnaast kan je Porto uitroepen tot de meest kleurrijke stad van Portugal. Best begrijpelijk dat het steeds toeristischer wordt.

Al is Porto heel toegankelijk, hakken kan je beter thuis laten

Wat voor mij de grootste reden is waarom ik Porto zo een heerlijke stad vind is omdat het enorm toegankelijk is. Je vliegt vanaf Rotterdam, Amsterdam of Eindhoven in één keer op Porto binnen een paar uurtjes en in de stad zelf, kan je je gemakkelijk per voet voort gewegen. Alleen zou ik je wel adviseren om goede schoenen aan te doen. De meeste straatjes zijn gemaakt van tegels en omdat de stad op een heuvel ligt, is het op en af. Heel Porto is makkelijk te zien binnen drie á vier dagen. Er worden genoeg tours online aangeboden om meer informatie te krijgen over de Port. Verder zijn de meeste kerken op alle dagen gratis te bezoeken.

Kleurrijke stad van Portugal

 

De kleurrijke liefde van de stad

Al wandelend door de stad zie je overal de mooi gekleurde betegelde huisjes. Van kerken tot gewoon bewoonde huizen tot restaurants.  Typisch Porto zou ik zeggen. De meeste zijn in de kleur blauw. In alle winkeltjes vind je ook wel souvernirs waar de kleurrijke tegeltjes wel in terug komen, van armbandjes tot magneetjes en pennen.  Verder is het zo dat als je een Portugees aanspreekt op straat die waarschijnlijk geen Engels zal spreken. Dit maakt communiceren, ook in restaurants soms wat lastiger. Ondanks dit, waren de Portugezen altijd zo liefdevol en gastvrij. Niet voor niks toch, dat Porto de meest kleurrijke geliefde stad van Portugal is.

 

Meest kleurrijke stad van Portugal

 

Er is nog meer!

Naast dat Porto verdient, vanuit mijn perspectief, de meest kleurrijke stad van Portugal te zijn heeft het nog meer te bieden.

Porto heeft in total zeven bruggen. Degene op de foto eerste afbeelding is de grootste en daarnaast ook de enigste brug waar mensen en vervoers voertuigen overheen kunnen. Als je op de brug staat heb je een geweldig uitzicht over beide kanten van de stad. s’Avonds als het donker wordt, gaan de lichtjes van de stad en de brug aan. Dit geeft het een nog mooier uitzicht dan overdag.

Kleurrijke stad van Portugal

Op het strand met een kampvuur kijkend naar een sterrenhemel. Heel simpel maar ik noem het rijkdom. Het vliegtuig, een auto of trein instappen en levenservaringen opdoen, voor hoelang dan ook. Niet altijd even simpel, maar toch noem ik het rijkdom. Met reizen ontwikkel ik mezelf, het geeft mij energie, ik voel mij vrij en onbezonnen. Het laat mij het leven relativeren. Daarom noem ik reizen rijkdom. Reizen, iedereen zou het moeten doen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.