Vive Le Voyage

Gluren bij de zuiderburen: dit zijn de leukste plekjes aan de Belgische kust!

De leukste plekjes aan de Belgische kust

De Belgische en Nederlandse kust zijn totaal verschillend. In Nederland vindt je ruimte, rust en weinig tot geen bebouwing. In België vindt je restaurants, winkels en tal van andere bezienswaardigheden aan de kustlijn. Het is een diverse regio met verrassende badplaatsen die ieder een eigen identiteit hebben. Vandaag ga ik daarom eens even gluren bij onze zuiderburen. Is de Vlaamse kust echt zo veelzijdig zoals de Belgen beweren? Beslis het zelf en reis met mij mee naar het zuiden en ontdek de leukste plekjes aan de Belgische kust!

Knokke-Heist, hip en happening

We beginnen onze tour langs de leukste plekjes aan de Belgische kust in het hippe Knokke-Heist. Of je nu het bruisende nachtleven in wilt duiken of juist op zoek bent naar een gezellige bar om de avond goed af te sluiten, Knokke-Heist is de place to be. Schijnt het zonnetje? Neem dan op tijd plaats bij mijn favoriete strandtenten Beaufort Plage of Collins Beach om een perfect plekje te bemachtigen. Naast al die fijne strandtenten kun je vanuit Knokke-Heist ook naar natuurgebieden als het Zwin, de Sint-Donaaspolder en de Baai van Heist. Doe eens gek, stap op de fiets en laat je verassen!

Kust tram in de Haan

Hoe leuk! Je kunt de leukste plekjes aan de Belgische kust ook ontdekken via de kust tram, deze stopt in alle plaatsen aan zee.

De Haan, klein maar piekfijn!

Ah de Haan, een prachtig pareltje aan de Vlaamse kust. Volgens enkele Belgen zelfs de mooiste! Een heerlijk plekje dat Belle Epoque uitademt. Het is een klein plaatsje waar je in de voetsporen van Einstein kunt treden of een Erfgoedwandelroute maakt. Ook is deze badplaats een van de leukste plekjes aan de Belgische kust om te ontspannen, het wellness aanbod is namelijk groots! Wat je ook kiest, in de Haan is alles volledig in stijl.

Tip: Op slechts 17 km ligt het historische Brugge, ideaal om een weekendje strand met cultuur te combineren!

Oostende, city of soul

Wat hebben Oostende en de wereldhit Sexual Healing met elkaar gemeen? Marvin Gaye natuurlijk! Oostende was enorm belangrijk voor Marvin Gaye en de stad heeft dan ook een bijzonder verhaal te vertellen. Tip: via deze wandeldocumentaire kom je meer te weten over de zanger en zijn tijd in de Vlaamse kustplaats. Naast de music vibes in deze veelzijdige stad kunnen fashion liefhebbers hier ook goed terecht. De vele boetiekjes hebben voor ieder iets wils. En dan heb ik het nog niet eens gehad over alle lekkere plekjes waar je heerlijk kunt eten en drinken…

Nieuwpoort, mijn favoriet!

We zakken verder naar het zuiden. Nieuwpoort heeft mij enkele weken geleden positief verrast en is wat mij betreft een van de leukste plekjes aan de Belgische kust! De –stad kant van Nieuwpoort biedt je veel historie en aan de –bad kant is het heerlijk vertoeven. Mocht je Nieuwpoort aandoen dan kun je met de gids ‘Belgische kust’ van time to momo een verrassende wandeling ondernemen die je alle top plekjes van de stad laat zien.

Nieuwpoort Vlaamse kust

Wandelen van -stad naar – bad, een echte aanrader voor Nieuwpoort!

Tip: In 2018 vindt Beaufort plaats aan de Vlaamse kust, een driejaarlijks kunstproject. Dit jaar staat de zee centraal als een plek die onbeheersbaar is en de mens verbindt met de rest van de wereld. Veel van de werken zijn te zien in bovenstaande badplaatsen. Extra reden om dit jaar de leukste plekjes aan de Belgische kust te ontdekken.

Welke van deze badplaatsen heb jij al eens bezocht?

Michelle ging met de gids ‘Belgische Kust’ van time to momo voor Visit Nieuwpoort en Toerisme Vlaanderen naar Nieuwpoort. Dit blog is gebaseerd op haar persoonlijke ervaringen.

Ik heb een passie voor reizen en een eeuwige liefde voor Zeeland. Als afgestudeerde NHTV’er houd ik mij graag bezig met het schrijven over schitterende bestemmingen. Ik ben gek op water en wil dan ook altijd dicht bij zee zijn. Zwemmen, snorkelen en surfen zijn dan ook een absolute must tijdens mijn reizen!

1 Comment

  1. Melissa

    12 mei 2018 at 22:43

    Ik ben eigenlijk nooit geweest. Staat wel op het lijstje

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.