Vive Le Voyage

Met Thuisuitjes tóch op pad naar de mooiste plekjes van Nederland 

Nederland blijft thuis om de gevolgen van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Maar dat betekent niet dat ons leven stil staat. Er valt nog zoveel moois te ontdekken! Daarom brengt het nieuwe initiatief Thuisuitjes nu de leukste uitstapjes naar je thuis via Instagram Live.

De toeristische sector is hard getroffen door het coronavirus. De Keukenhof blijft dicht, de achtbanen staan stil en musea kunnen bijzondere tentoonstellingen nu niet aan het publiek laten zien. En dat terwijl veel mensen juist nu behoefte hebben aan kunst, natuur, afleiding en plezier.

Gelukkig zit de sector niet bij de pakken neer. Isabel Mosk, toerisme strateeg: “Net als in de horeca zag je gelijk dat allerlei toeristische activiteiten en bestemmingen virtuele activiteiten gingen opzetten. Online rondleidingen of voorstellingen bijvoorbeeld. Het is goed dat er nu een plek is waar dit allemaal samenkomt. Een soort virtueel reisbureau, dat ontbrak er namelijk.’

Die plek is er nu in de vorm van #thuisuitjes. Op instagram.com/thuisuitjes kun je vanaf nu weer de leukste plekken van Nederland bezoeken. Gewoon thuis vanaf de bank. Via Instagram Live zullen medewerkers van musea, toeristische trekpleisters, theaters, speciaalzaken, pret- en dierenparken elke week virtuele rondleidingen gaan geven. Iedereen kan meekijken en zelf vragen stellen tijdens de tour.

Doelstelling van het initiatief is ook om iedereen die nu thuis zit een hart onder de riem te steken in de vorm van een welkome en leerzame afleiding. De uitjes zijn dan ook speciaal geselecteerd voor (jonge) schoolkinderen en oudere mensen die nu onverhoopt niet op pad kunnen.

Diverse musea, tentoonstellingen en natuuromgevingen werken mee aan het initiatief. Zo worden de komende weken onder meer een schapenboerderij op Terschelling bezocht, het strand van Scheveningen, een dierenpark, kasteel en een banketfabriek. Er volgen ook toepasselijke thuisuitjes rondom bijvoorbeeld Koningsdag en Bevrijdingsdag.

Thuisuitjes komt tot stand door een nauwe samenwerking met diverse regionale verkeersbureaus, culturele en recreatieve instellingen. Het initiatief wordt ondersteund door T-Mobile Thuis, die mensen in deze tijd oproept vooral contact met elkaar te blijven houden. Instellingen die ook een thuisuitje willen organiseren kunnen zich ook zelf aanmelden bij de organisatie.

Het eerste uitje vindt plaats a.s. maandag 20 april om 14.00 en is live te volgen via instagram.com/thuisuitjes. Wie het actuele reisprogramma vanaf nu elke week automatisch in de mailbox wil ontvangen kan zich aanmelden via een deze pagina.

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips, locaties, apps en travel gear.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.