Vive Le Voyage

Een vakantie vol niks

In oktober ben ik twee weken naar Gümbet Turkije op vakantie geweest. Nu zou ik jullie willen vertellen over de mooie stad en alles wat er te zien is. Maar als ik heel eerlijk ben, ben ik slechts 5 keer van het resort af geweest tijdens de vakantie. Waarvan slechts eenmaal voor een cultureel uitstapje. Dit was een boottocht. Schitterend om te doen, maar niet veel om over te vertellen. Eigenlijk had ik een vakantie vol niks!

Op elke reisblog zie je mooie verslagen van verre reizen, culturele uitstapjes en activiteiten die je echt moet ondernemen als je in dit land bent. Logisch, want als ik op vakantie ga wil ik die informatie graag lezen om mij voor te bereiden of soms gewoon om even weg te dromen achter mijn pc. Ik had dus nu alleen een vakantie vol niks en als blogger op een reisblog ga je je dan afvragen wat je moet schrijven over deze ‘reis’ en je afvragen of dit niet zonde is of zelfs gênant.

Schaamteloos niks doen

De trend bij mij en mijn vriend is om één keer in het jaar een echte reis te doen, lees: naar ver land, veel ondernemen en cultuursnuiven en dan ook eenmaal per jaar een vakantie waar je schaamteloos niks kunt doen. Dat is heerlijk! Veel gehoorde opmerkingen zijn dan: Maar dan zie je niets van het land wat zonde! of Twee weken niks doen? Ik zou gek worden. Een logische reactie. Zeker als je er rekening mee houdt dat de reistrends van nu allemaal te maken hebben met het verkennen van een land, denk aan de trend guided by a local of outdoor trends.

Ik wil tegen deze trends in de trend in het leven roepen van ‘tot jezelf komen’ een mindful vakantie!

Mindful vakantie

Wanneer je niets doet merk je dat je ego zenuwachtig gaat worden. Het wil dingen ondernemen. Je ego wil zich namelijk nuttig voelen, bezig zijn en vind dat het cultuur moet snuiven. Op een mindful vakantie geef je hier niet aan toe. Laat dat ego maar even lekker zenuwachtig zijn. Je ego geeft het vanzelf op en dan kan het ontspannen beginnen. Geniet van de zon op je huid, de geur van de zee, het zand tussen je tenen en gun jezelf het niets doen. Geloof mij, dat maakt een gelukkig en beter mens van je.

Laat ik meteen dit zeggen. Als jij niet mindful wordt van op een strandbedje liggen chillen of mediteren dan moet je dit niet doen. Maar doe wat jou in balans brengt en energie geeft en niet wat je denkt dat hoort/moet. De trend is om de wereld te verkennen en jezelf wijs te reizen, maar in deze drukke maatschappij is het ook erg goed om jezelf de tijd te gunnen bij te komen.

Mijn twee weken vakantie hebben bestaan uit: slapen, zonnen, zwemmen, eten/drinken, kletsen, sporten, lezen en mediteren. Oeh en we zijn op een boottrip geweest en hebben de hammam bezocht + full body massage, YEAH!

mindful vakantie Turkije - Laura Arends
Resultaat? Ik kwam thuis als een wervelwind. Zin om te knallen, vol inspiratie, enthousiast en energiek! De griep krijgt mij niet te pakken, want ik heb mijn lichaam en geest de welverdiende rust gegeven die het nodig had.

En heb ik je kunnen overtuigen?

 

De wereld ontdekken is het mooiste dat er is. Er zijn zoveel bijzondere plekken, culturen en mensen in de wereld, die verrijken je leven. Je maakt mij het meest gelukkig als ik de natuur in mag, dit geeft rust en energie. Ik kan mij blijven verwonderen over de schoonheid van de wereld. Midden en Zuid Amerika zijn bij mij favoriet, maar ook Europa en zelfs Nederland kunnen mij boeien.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.