Vive Le Voyage

Onbekend Montenegro

Graag wil ik jullie kennis laten maken met een verstopt stukje Europa. Een land dat 3 keer kleiner is dan Nederland en zichzelf pas sinds juni 2006 een onafhankelijke staat kan noemen. Maak kennis met het nog onbekende Montenegro, Venetiaans voor “zwarte berg”. Je zult versteld staan van wat je allemaal in dit land kunt vinden en doen.

Ruwe bergen en valleien

Het noordelijke deel van Montenegro staat bekend om het veelzijdige landschap met ruwe bergkloven, valleien en gletsjermeren. Hiertussen bevinden zich lokale bergdorpjes met vaak opvallende kerktorens en kloosters. Omdat het land vrij klein is, is alles goed en vrij snel te bereiken. Ideaal voor een land waarin zoveel variatie is. Een bezoek aan het National Park Durmitor is echt een aanrader. Dit park is in 7 zones opgedeeld om zo de verschillende speciale boomsoorten te beschermen. Het zijn voornamelijk naald- en oerbossen waar bomen soms wel 50 meter hoog worden. Door de combinatie van bergkloven, weiden, oerbossen en bergmeren is het Nationaal Park Durmitor een ideale bestemming om te fietsen of wandelen. Je kijkt je ogen uit. Voor de echte avonturiers die van raften houden is het zeker een aanrader om de canyon van de rivier de Tara te bezoeken, gelegen in de buurt van het Nationaal Park Dumitor. De Tara is de langste rivier in Montenegro en de canyon de langste en diepste van Europa. Na de Grand canyon is dit zelfs de diepste canyon van de wereld. Er zijn dagtochten, maar ook meerdaagse raft tochten met overnachtingen in de wilde natuur.

Natuur Montenegro

Zon, zee en strand

Ook voor een heerlijke strandvakantie kun je in Montenegro terecht. Het land kent een groot aantal kustdorpjes met stranden, baaien en inhammen. Mooie voorbeelden zijn Kotor, Budva en Bar. Montenegro heeft een kustlijn van ongeveer 300 km met ruim 100 geregistreerde stranden. Stranden in Montenegro bestaan voornamelijk uit kiezels of grof zand, maar er zijn ook plekken waar betonnen strandplateaus zijn ingericht. Erg fijn dat je op bijna elke plek aan de kust direct het water in kunt, want met een heerlijk zomers temperatuurtje heb je zeker zin om het helderblauwe water in te duiken.

Stadje Montenegro

Pittoreske dorpjes

Montenegro is voor een groot deel een onbereisd stuk land. De dorpjes en steden in het land zijn nog geheel authentiek met ieder hun eigen geschiedenis en historische kenmerken. Mooie plekjes zijn Sveti Stefan, Herceg Novi en Cetinje. Centinje is de voormalige hoofdstad van Montenegro en als je er rondloopt zie je nog veel van de geschiedenis terug. Ook Kotor is een prachtig middeleeuws stadje. Met grote stadsmuren en stenen huisjes voel je je op die plek tijdloos. Het toerisme in Montenegro trekt aan en verschillende traditionele huisjes worden gebruikt als overnachtingsplek voor toeristen. Op deze manier maak je op een bijzondere manier kennis met de cultuur van Montenegro.

Student toerisme aan de NHTV in Breda. Mensen inspireren met de mooiste onbekende plekjes op de wereld. Niet volgen, maar ontdekken. De wereld is mooi, het leven is kort. Let's go!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.