Vive Le Voyage

Madrid, het hart van Spanje

Gelegen in het midden van het Iberisch schiereiland ligt de hoofdstad van Spanje. Een stad die het middelpunt van het land is, het hart van Spanje. Maar wat Madrid nou echt Madrid maakte is lastig te zeggen. Zoveel mogelijkheden. Maar ik zou zeggen: bezoek de stad en neem de tijd om het te ontdekken want de stad is groot, massaal en erg mooi!

Winkelen

Natuurlijk kun je in elke hoofdstad wel winkelen, maar in Madrid stond ik versteld van het aantal winkelstraten. Vanaf het centrale plein “Del Sol” heb je de keuze uit wel 10 verschillende straatjes. Of eigenlijk straten. Iedere straat vol met winkels en klassieke gebouwen. Er zijn boetiekjes, marktjes maar ook grote warenhuizen en westerse modeketens. Voor ieder wat wils. En dat merkte ik wel, want druk dat het er was!

Sol Madrid

Plaza Mayor

Met het nog niet verleerde Spaans in mijn achterhoofd wist ik dat “mayor” Spaans is voor “groot”. Nou, Plaza Mayor viel best wel tegen. Mede door de Spaanse mañana, mañana cultuur wordt er op veel plaatsen (aaronder dus ook Plaza Mayo) nog gewerkt en gerenoveerd aan gebouwen. Spanjaarden nemen graag de tijd, want ja, morgen is er weer een dag. Maar ach, soms is wel eens goed om als Nederlander even de tijd te nemen voor alles en gewoon te genieten. Want Plaza Mayor staat misschien het meest symbool voor de stad.

Parque del Buen Retiro

Een reusachtig park in het oosten van Madrid met een oppervlakte van ongeveer 1,5km². Heb je geen zin meer in de drukte in de stad? Pak de metro vanuit het centrum richting dit groene gebied in Madrid. In het noorden van het park bevindt zich een enorme vijver waar men roeibootjes kan huren. Verder richting het zuiden vind je Palacio de Cristal. Dit Paleis is bijna geheel doorzichtig en van glas. Van buiten als van binnen geeft dit een heel apart uitzicht.

Parque del Buen Retiro
Palacio de Cristal

Student toerisme aan de NHTV in Breda. Mensen inspireren met de mooiste onbekende plekjes op de wereld. Niet volgen, maar ontdekken. De wereld is mooi, het leven is kort. Let's go!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.