Vive Le Voyage

Cádiz, de vergeten stad van Andalusië

Ondanks dat Cádiz de oudste bewoonde stad is van West-Europa, wordt het vaak onterecht vergeten tijdens een rondreis door Andalusië. Echter, dit is de ideale stad voor cultuursnuivers om je rondreis compleet te maken. Het is zeker geen suffe stad, integendeel juist! Het is een zeer bruisende stad, waar genoeg te doen is; van de mooiste authentieke flamenco show tot de prachtige kathedraal.

De flamenco, stampende voeten en vurige passie

Wanneer je op een andere manier de cultuur van de stad wil verkennen, dan mag je een show van stampende voeten en vurige passie niet missen. Hierbij hebben we het natuurlijk over de welbekende typisch Spaanse flamenco. Bij het zien van de show krijg je spontaan zin om jouw eigen danstalenten te ontdekken. Hieronder hebben we de leukste flamencoshows, waar je stiekem kunt spieken hoe het moet, op een rijtje gezet:

Cádiz, de vergeten stad van Andalusië

Dansend de stad door tijdens carnaval

Net zoals dat Cádiz de oudste stad is, is hier ook de oudste carnaval van het vasteland van Spanje. Dit maakt het dan ook zo speciaal! De carnaval heeft hier zolang stand gehouden, omdat ze zich verzetten tijdens het verbod van het Franco-regime uit angst voor opstand. Ondanks deze angst hebben ze de humor er in gehouden en worden ze als de grappigste mensen in Spanje beschouwd. Dit is vandaag de dag nog steeds te zien in de kostuums en parades. 

Wil je de hete zomerdagen in Cádiz ontwijken en op een typisch Spaanse manier Cádiz ontdekken? Plan dan een trip naar Cádiz tussen 28 februari en 10 maart 2019 en geniet met een lach op je gezicht van de carnaval.

Cádiz, de vergeten stad van Andalusië

Catedral de Santa Cruz, de culturele blikvanger van Cádiz

Geniet op een meer ontspannen manier van Cádiz en ontdek de meest bijzondere architecturen, in alle rust. Om te beginnen met het meest belangrijke monument van Cádiz: Catedral de Santa Cruz. Dit is absoluut een blikvanger, onder andere door de gouden koepel. En wat het nog specialer maakt, is de bouw die wel 116 jaar heeft geduurd. Hierdoor is er een unieke mix van verschillende bouwstijlen ontstaan. Dus, pak je camera er bij om een jaloersmakende foto te maken.

Tip: combineer een stedentrip naar Sevilla met een bezoek aan Cádiz. 

Oh ja en vergeet niet: Cádiz is een gastvrije en warme bestemming. Terwijl je dansend de stad ontdekt, zal je veel nieuwe mensen ontmoeten. Het is gebruikelijk dat mannen en vrouwen, die elkaar voor het eerst ontmoeten, elkaar twee zoenen geven. Dus denk eraan mannen, ook aan een andere man twee zoenen geven. Wel zo beleefd, ook al is het wat buiten je comfort zone.


Dit blog is geschreven door gastbloggers Angela en Myrne, studenten van de opleiding Toerisme aan Breda University. 

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips en mooie reisverhalen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.