Vive Le Voyage

Een dag als een local in Boedapest

Boedapest, één van onze favoriete steden en wat ons betreft een om niet over te slaan. Als je voor een weekend in Boedapest bent, dan wil je waarschijnlijk het meeste uit je tijd halen om de stad te verkennen. Hoe leuk is het om deze korte tijd dan in te vullen als een echte local. Wanneer je er eenmaal bent, merk je dat de lokale bevolking zelf van ontspanning, lekker eten en ’s avonds een drankje in de unieke ruin pubs houdt. Ervaar het zelf met deze tips voor een dag als een local in Boedapest. 

Begin een dag met een duik

Afhangend aan het aantal kilometers dat je afgelegd tijdens je citytrip, kan je waarschijnlijk wel wat ontspanning gebruiken. Gelukkig staat Boedapest bekend om de vele thermale baden en spa’s. De meest bekende en daardoor ook meest bezochte zijn de Szechenyi baden. Locals zoeken daarom vaak de rustigere Gellert of Rudas spa. Niet alleen trekken ze minder toeristen aan, ze zijn ook een stuk goedkoper en naar onze mening ook mooier. Zo worden de Rudas baden gezien als de mooiste van Boedapast en staat Gellert Spa bekend om de chique uitstraling. 

Local in Boedapest, Hongarije

Probeer lokale favorieten

In Boedapest vind je veel street food, een bekende onder locals is de Kazinczy straat, waar je geniet van lokale favorieten. Wat niet mag ontbreken als het gaat om Hongaarse specialiteiten is een warme Langos, een hartige snack van gefrituurd deeg met zure room, kaas en knoflook. Voor een zoete lekkernij, moet je zeker een ‘Kürtöskalács’ proberen. Deze specialiteit is deeg bedekt met suiker, dat gekarameliseerd en knapperig wordt zodra het boven een vuur hangt. Liever uitgebreid eten? Kijk dan onze tips voor heerlijk eten en drinken in Boedapest. 

Local in Boedapest, Hongarije

Relaxen op Margaret Island

Nadat je lekker gegeten hebt is het tijd om het wat rustiger aan te doen. Margaret Island is een geweldige plek voor een ontspannen wandeling of een picknick in de frisse lucht na de hectiek van de stad. Vooral in het weekend is het eiland een populaire plek onder de locals. Besteed een halve dag of minstens een paar uur om de rust op het eiland te verkennen en te genieten. 

Local in Boedapest, Hongarije

Sluit de dag af met een drankje

Om de dag gezellig af te sluiten met een borrel moet je, ook volgens de locals, in de Joodse wijk van Boedapest zijn. Deze wijk kent meer dan vierhonderd kroegen, waaronder de bekende ruin pubs. Deze pubs zijn werkelijk uniek, het zijn voormalig leegstaande kraakpanden die door kunstenaars zijn omgetoverd tot hippe barretjes. Die vier hipste barretjes van Boedapest vind je hier. 


Dit blog is geschreven door gastbloggers Marlène en Iris, studenten van de opleiding Toerisme aan Breda University. 

Vive le Voyage is een blog over reizen, in de breedste zin des woords. Of je nu leuke tips zoekt voor een weekendje weg in eigen land, een foodie bent op zoek naar lekker restaurants op je eerstvolgende vakantiebestemming, of een fervente backpacker die de halve wereld al heeft gezien: Op Vive Le Voyage vind je altijd handige tips en mooie reisverhalen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.