Vive Le Voyage

Van Praag naar Boedapest

Dat Praag “the place to be” is werd wel duidelijk in de blog van Isabel, maar wat nou als je deze pracht stad kunt combineren met de Oost-Europese wereldstad Boedapest. Een stad die wat groter en drukker oogt, naar mijn idee, dan Praag. Deze steden combineren is daarom juist erg interessant en leuk! De sprookjesstijl die je in Praag leert kennen zie je ook in de architectuur van Boedapest terug, maar dan in eigen stijl. Mocht je trouwens van Praag naar Boedapest reizen, of andersom, breng dan ook een bezoekje aan Bratislava.

Dagtrein

Van Praag naar Boedapest. Met een treinrit van 7 uur ben je er, maar je kan er ook voor kiezen om er langer over te doen en kleinere steden in Tsjechië, Slowakije en Hongarije te bezoeken. Het verkennen van kleinere dorpjes en steden geeft je vaak een beter beeld van het land en de inwoners. Grote steden zijn namelijk vaak veel meer op het toerisme ingericht. Om de rit van 7 uur te onderbreken en meer dragelijk te maken zou ik je aanraden om een tussenstop te maken in Bratislava. Deze Slovaakse hoofdstad ligt op de route naar Boedapest en is zeker de moeite waard om te bezoeken. Op die manier split je je reis op in twee kortere reistijden waarbij je lekker ontspannen van het voorbijrazende landschap kunt genieten.

Treinrit van Praag-Bratislava: +/- 4 uur.
Treinrit van Bratislava-Boedapest: +/- 3 uur.

Landschap Slowakije

Landschap Tsjechië

Nachttrein

Nog nooit in de trein geslapen? En dan bedoel ik: liggend in een echt bed (niet dat dagelijkse retourtje van huis naar het werk of school). Dan kun je er ook voor kiezen om de nachttrein naar Boedapest te nemen. Let wel op dat hier vaak een reservering voor nodig is. Deze reservering kun je op het station of online aanvragen. Hoewel je tijdens dat nachtritje niet veel van de omgeving ziet is een nachttrein een goede optie om je wachttijd om te zetten in slaaptijd. Je hoeft echter van de comfort niet veel te verwachten, maar voor een bijzondere overnachting vond ik dit niet het allerbelangrijkste. In de trein zijn er verschillende soorten wagons die variëren met slaapplekken voor één persoon tot zes personen. Ik sliep in een wagon met 5 andere personen. Niet veel comfort, maar wel veel sociale contacten. Ik sliep in een stapelbed met 3 verdiepingen. Slaap je bovenin, zoals bij mij het geval was, dan is een beetje lenigheid wel vereist…
Prijzen van de nachttrein variëren ongeveer van €60,- tot €80,-

Welke trein je ook kiest, het is een avontuur en een nieuwe ervaring. Kies de reis die het best bij jou past en maak kennis met de prachtige steden Praag en Boedapest.
Nachttrein

Student toerisme aan de NHTV in Breda. Mensen inspireren met de mooiste onbekende plekjes op de wereld. Niet volgen, maar ontdekken. De wereld is mooi, het leven is kort. Let's go!

1 Comment

  1. Mattanja

    29 juni 2019 at 14:13

    Ik heb een vraagje, ik wil van de Omer met m’n vriend ook van Praag naar budapest reizen, maar waar koop je de kaartjes of zie je de beschikbaarheid? Kun je dit gewoon op het station nog doen of loop je dan het risico dat de trein al vol zit? Of is er ook een mogelijkheid dit alvast online te bestellen? We wilden overdag reizen.

    Zou heel erg fijn zijn als je me kunt helpen!!

    Groet, mattanja

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.